Καλό νέο… Χωρίς καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν από Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου

Η υποχρέωση καραντίνας θα αντικατασταθεί από την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού τεστ πριν και μοριακού τεστ μετά το ταξίδι

Από τις 19 Ιουλίου καταργείται, επιτέλους, το μέτρο της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, οι οποίοι επιστρέφουν στη Βρετανία από την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες που συγκαταλέγονται στην «πορτοκαλί» λίστα!

Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, τονίζοντας πως «από τις 19 Ιουλίου, οι Βρετανοί πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέσω του βρετανικού εμβολιαστικού προγράμματος, θα μπορούν να επιστρέφουν από τα ταξίδια τους στην Αγγλία, χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα». Σύμφωνα με τον Σαπς, αυτό θα ισχύει και για όσους επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στη «πορτοκαλί λίστα συναγερμού», μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα και άλλοι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί.

Ο υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε πως η υποχρέωση καραντίνας θα αντικατασταθεί από την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και μοριακού τεστ κατά τη δεύτερη ημέρα μετά από την άφιξη στην Αγγλία. Δε θα απαιτείται, πλέον, τεστ και την όγδοη ημέρα μετά από την άφιξη. Το συγκεκριμένο μέτρο τίθεται σε ισχύ 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Μέσω του Covid Pass η απόδειξη ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως

Ο Σαπς τόνισε ότι, σε πρώτη φάση, οι ταξιδιώτες θα είναι σε θέση να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέσω του Covid Pass που παρέχεται από τα NHS και πρόσθεσε ότι τα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών που επιστρέφουν από χώρες της «πορτοκαλί» λίστας δεν θα χρειαστεί να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους, ούτε να κάνουν τεστ κορωνοϊού την 8η ημέρα.

Ακόμη, είπε πως τα παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και 10 ετών θα πρέπει να κάνουν μόνο ένα τεστ δύο ημερών, ενώ τα τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων και κάτω πρέπει να εξαιρούνται από όλες τις απαιτήσεις τεστ και απομόνωσης. «Με τα νέα δεδομένα, οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν για αναψυχή, για επαγγελματικούς λόγους και να ενωθούν ξανά με τις οικογένειές τους σε χώρες της “πορτοκαλί” λίστας» πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟριστικά χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο
Επόμενο άρθροΓλυκά Νερά: Ποιους συνάντησε ο συζυγοκτόνος μετά τη δολοφονία της Καρολάιν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ