«Καλλονές» στο κέντρο των Χανίων – «Θάμπωσαν» δίτροχα και τετράτροχα σε εκθέσεις για καλό σκοπό | Photos

καλλονές-στο-κέντρο-των-χανίων-θά-971848

Στο πνεύμα Αγάπης και Προσφοράς των Ημερών η Λέσχη Κλασικής Μοτοσυκλέτας Χανίων και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης διοργάνωσαν την Κυριακή δύο υπαίθριες εκθέσεις, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, προκειμένου να συγκεντρώσουν τρόφιμα μακράς διαρκείας αλλά και χρήματα για την ενίσχυση δύο δομών των Χανίων.

Χανιώτες και Χανιώτισσες εκμεταλλευόμενοι την Κυριακάτικη βόλτα τους και τον καλό καιρό, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, στην πολυσύχναστη οδό Χάληδων, κάποια κλασσικά «κομμάτια» που ανήκουν στο δυναμικό του συλλόγου και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, τόσο στους ελληνικούς δρόμους, όσο και στο εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων τετράτροχων θρύλων την έκθεση του Σ.Ι.Π.Α.Κ. κοσμούσαν μία αντίκα Peugeot 201, του 1929, ένα Ford Α του 1930 και άλλα πανέμορφα «μοντέλα», ιδιαίτερα και με ξεχωριστό χαρακτήρα, όπως Triumph, Spitfire, Mercedes, Fiat 500, «σκαραβαίος» Volkswagen και άλλα μοντέλα, που έχουν αφήσει την δική τους εποχή.Αυτό όμως που έκλεψε δικαιολογημένα τον θαυμασμό όλων και έφερε στην πόλη ένα… λονδρέζικο αέρα, ήταν ένα London ΤΑΧΙ από το 1957, που το κατασκεύαζε η Austin από το 1947, λειτουργικότατο, ιδιοκτησίας του προέδρου του Σ.Ι.Π.Α.Κ.Λίγα μέτρα πιο κάτω, στον Κάτωλα, λάτρεις των δύο τροχών καβάλησαν τις μηχανές τους και τις πάρκαραν στον πεζόδρομο, προκειμένου να βοηθήσουν την έκθεση, που διοργάνωσε η Λέσχη Κλασσικής Μοτοσυκλέτας Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων ή χρημάτων για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.«Καθένας έχει φέρει τη μηχανή Μαζεύουμε τρόφιμα και χρήματα, τα οποία στη συνέχεια θα εξαργυρώσουμε σε τρόφιμα για να ενισχύσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων. Οι ανάγκες είναι πάντα μεγάλες, αλλά ιδιαίτερα λόγω των ημερών προσπαθούμε για το κάτι παραπάνω. Κόσμος ανταποκρίνεται για την ώρα, όχι όμως όσο πέρυσι και πρόπερσι, αλλά ευελπιστούμε να πάμε καλά…» δήλωσε το μέλος του ΔΣ της χανιώτικης Λέσχης, Τσουρουνάκης Παναγιώτης.Συγκεκριμένα ο κόσμος που βρέθηκε στο σημείο χάζεψε από κοντά περίπου 35 δίτροχες «κυρίες» από το 1940 έως και το 1985. Την παράσταση έκλεψαν μεταξύ άλλων μια στρατιωτική WLA, μία Norton toy 1952, αλλά και μια κλασσική, ελληνικής πατέντας, τρίκυκλη μηχανή, από αυτές που βοήθησαν στην ανοικοδόμηση της χώρας μετά τον πόλεμο και ήταν το μηχανάκι που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον σε μεταφορές και σε εμπόριο.Ένας από τους ιδιοκτήτες των μηχανών, ο Γιάννης Βαμβουνάκης συμμετείχε στην έκθεση, με μία Vespa toy 1961. «Ήρθαμε εδώ να μαζέψουμε τρόφιμα για να βοηθήσουμε το κοινωνικό παντοπωλείο , να δούμε φίλους και γνωστούς και να ανταλλάξουμε ευχές για τις γιορτές. Tην Vespa αυτή την είχε ο πατέρας μου από το 1967 και μετά την πήρα εγώ. Εμείς που έχουμε αυτά τα μηχανάκια μας πηγαίνουν πίσω σε άλλες εποχές, πιο ρομαντικές και το απολαμβάνουμε» δήλωσε στο zarpanews.gr ο κ. Βαμβουνάκης.

Μάλιστα σχολιάζοντας την επική ατάκα του Θανάση Βέγγου «ξέρεις από βέσπα» μολονότι ο αείμνηστος ηθοποιός δεν οδηγούσε στην εν λόγω ταινία βέσπα τόνισε ότι «όσο περνάνε τα χρόνια ο Έλληνας μαθαίνει και αγαπάει περισσότερο την Vespa και την εν γένει φιλοσοφία αυτού του θρυλικού δίκυκλου».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook