Καλλιάνος «αδειάζει» Χαρδαλιά για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια: Μη ρωτάμε εμένα, ρωτήστε αυτόν

Ένα ηχηρό «άδειασμα» επιφύλαξε ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος στον Νίκο Χαρδαλιά, σχολιάζοντας μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς στις δηλώσεις του είχε αναφερθεί στην πρόβλεψη για τα ακραία φαινόμενα στην Εύβοια, σημειώνοντας ότι «ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες και η τελευταία επιβεβαιωμένη μέτρηση που έχουμε είναι πάνω από 350 χιλιοστά».

Αναφερόμενος, λοιπόν, στις δηλώσεις Χαρδαλιά, ο κ. Καλλιάνος σημείωσε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Επειδή με ρωτάτε πολλοί, οφείλω να απαντήσω. Ουδέποτε ερωτήθηκα για να δώσω πρόγνωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την Εύβοια».

«Προσωπικά έβλεπα ισχυρή κακοκαιρία στην περιοχή (χάρτες αστάθειας) και έστειλα εκ των υστέρων τα αποδεικτικά στοιχεία στον Πρωθυπουργό.

Δεν ξέρω ποιος έδωσε την πρόγνωση για 63mm στον κ.Χαρδαλιά!», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος, αμφισβητώντας στη συνέχεια ότι υπάρχει σοβαρός μετεωρολόγος που θα έδινε τέτοια πρόγνωση:

«ΥΓ : Κανένας σοβαρός Μετεωρολόγος δεν θα έδινε πρόγνωση για τόσο συγκεκριμένα χιλιοστά στην Εύβοια κατά τη διάρκεια του επόμενου 24ωρου. Και μάλιστα 63, ούτε 60, ούτε 65!».

«Κανένα προγνωστικό μοντέλο δεν έχει τη δυνατότητα να σου πει ακριβώς πόσα χιλιοστά θα βρέξει σε μια κακοκαιρία που έρχεται, και αν σου πει δεν το λαμβάνεις υπόψιν σου γιατί ποτέ δεν πρόκειται να πέσει μέσα 100%. Το μόνο που ξέρουν οι Μετεωρολόγοι είναι αν τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ευρύτερη περιοχή και αν ο όγκος του νερού μεγάλος», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ και κατέληξε με νόημα:

«Οπότε μη ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τον κ. Χαρδαλιά από που προέκυψε αυτή η πρόγνωση των 63mm για την Εύβοια (τελικά τα βροχόμετρα έγραψαν 350mm!!!). Ποιος ήταν δηλαδή ο αρμόδιος Μετεωρολόγος που έδωσε αυτή τη λανθασμένη εκτίμηση στον Υπουργό;;;».

Η σχετική ανάρτηση:

altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ