Καλή χρονιά σε όλους… Τι να κάνετε για γούρικη Πρωτοχρονιά!

Πολλές ευχές για καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο με υγεία πάνω απ΄όλα

Η 1η Ιανουαρίου είναι μία μέρα με πολλές προκαταλήψεις και έθιμα που συνδέουν τύχη και ποδαρικό για τη νέα χρονιά. Το ποδαρικό στο σπίτι με το δεξί πόδι είναι από τα πιο σημαντικά έθιμα.

Υπάρχουν όμως κι άλλα που αναβιώνουν κάθε Πρωτοχρονιά, πιστεύοντας πως ό,τι κάνουμε την ώρα που αλλάζει ο χρόνος θα επαναλαμβάνεται και τις επόμενες μέρες. Γι΄αυτό οι ανταλλαγές φιλιών και ευχών με τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι το πιο σημαντικό ενώ το πρώτο φιλί του χρόνου παίρνει μακριά τις στενοχώριες!

Το ποδαρικό από τον πρώτο άνθρωπο που θα μπει στο σπίτι μας την Πρωτοχρονιά, μας φέρνει την τύχη ή την ατυχία του. Προσοχή λοιπόν ποιον θα επιλέξετε για ποδαρικό. Γρουσούζηδες και γκαντέμηδες μακριά!

Τα τυχερά παιχνίδια είναι πόλος έλξης για πολλούς την Πρωτοχρονιά. Αν κερδίσεις θα έχεις τύχη όλη τη χρονιά σε όλους τους τομείς, ενώ αν χάσεις, θα είσαι άτυχος λέει ο λαός μας.

Υπάρχουν κι άλλα που μπορούμε να κάνουμε για την καλοτυχία του νέου έτους, Να φορέσουμε καινούργια ρούχα την παραμονή, να κλείσουμε τα φώτα την ώρα που αλλάζει ο χρόνος, να κάνουμε θόρυβο – ήχους χαράς – για να διώξουμε το “κακό” του παλιού χρόνου ή να σπάσουμε ένα ρόδι για καλό οιωνό.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται βαρετά, υπερβολικά ή ξεπερασμένα, τότε απλά, βάλτε την πιο καλή σας διάθεση, το λαμπερό σας χαμόγελο και καλωσορίστε το νέο χρόνο!

Καλή Χρονιά σε όλους από το zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑγοράκι το πρώτο μωρό του 2023 στην Κρήτη
Επόμενο άρθροΚαλή χρονιά με… αυξημένη τιμή πετρελαίου – Μέχρι πότε πήρε παράταση το MyΘέρμανση