Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Χανίων σε κοινές δράσεις ενόψει της 8ης Μαρτίου

κάλεσμα-του-συλλόγου-γυναικών-χανίων-1005147

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών των γυναικών, με αφορμή την καμπάνια της ΟΓΕ για το 2020 αλλά και ενόψει της 8ης Μάρτη, της Παγκόσμιας Μέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας, απευθύνει πλατύ κάλεσμα για ευρεία σύσκεψη την Τρίτη 3/3 στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και για κοινή συμμετοχή σε πολύμορφες δράσεις.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο τύπου του Συλλόγου Γυναικών Χανίων, η οργάνωση πάλης και διεκδίκησης είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που από τη μία προσπαθούν να μας βυθίσουν στον απόλυτο σκοταδισμό σε σημείο που να στοχοποιείται το δικαίωμα των γυναικών στην ασφαλή, δωρεάν άμβλωση και από την άλλη με το μανδύα του προοδευτισμού στο όνομα της “αυτοδιάθεσης του σώματος” κάποιοι κρύβουν τα οικονομικά και κοινωνικά εμπόδια που συναντά μια γυναίκα στην ατομική επιλογή της, κάποιοι άλλοι προβάλλουν αναπαλαιωμένες απόψεις περί αντιπαράθεσης των δύο φύλων ή μιλούν για απεργία στο σπίτι θεωρώντας πως με την καλύτερη κατανομή των υποχρεώσεων στο σπίτι και στην οικογένεια η ισοτιμία τη σύγχρονης γυναίκας θα κατακτηθεί. Πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της πολιτικής, δηλαδή, που καθιστά ατομική – οικογενειακή υπόθεση ό,τι θα έπρεπε να είναι κοινωνική υποχρέωση και ευθύνη.

Στη σημερινή πραγματικότητα η οποία αποτυπώνεται στο σύνθημα «Λάστιχο ωράριο – Λάστιχο ζωή», αντιπαραθέτουμε τον συλλογικό αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, στη μητρότητα, στην κοινωνική ζωή και δράση. Αυτή η κοινή δράση πρέπει να στηρίζεται στις αγωνιστικές διεκδικήσεις για μόνιμη και σταθερή εργασία, την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, με επίκεντρο τη σχέση ανάμεσα στην εργασιακή σταθερότητα, το εργασιακό εισόδημα, τις κοινωνικές υπηρεσίες προστασίας της μητρότητας και στήριξης της οικογένειας ως τρίπτυχο από το οποίο εξαρτάται η ποιότητα ζωής, ο ελεύθερος χρόνος.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις και επιτροπές αγώνα των αυταπασχολουμένων της πόλης και της υπαίθρου, τους αγροτικούς συλλόγους. Ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις συνέπειες του εργασιακού μεσαίωνα! Μόνο με τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας τα στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα και να κερδίζουν διπλά και τρίδιπλα από την εκμετάλλευση της εργατικής μας δύναμης.

Καλούμε σε αλλεπάλληλες, πολύμορφες δράσεις και συμμετέχουμε στη σύσκεψη την Τρίτη 3/3 στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Σάββατο 7/3 σε συγκέντρωση στις 12:00 στον Κάτωλα και την Κυριακή 8/3 στο Πνευματικό κέντρο Χανίων στις 20:00 στην προβολή της ταινίας Ψωμί και τριαντάφυλλα.

Έτσι τιμούμε την 8η Μάρτη. Έτσι θα κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα και το πραγματικό νόημα των σκληρών απεργιακών αγώνων των εργατριών και εργατών, που 110 χρόνια σημαδεύει την πάλη για ισότιμα δικαιώματα στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική ζωή και δράση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook