Κάλεσμα Τοπολιανάκη για ενότητα στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων

κάλεσμα-τοπολιανάκη-για-ενότητα-στον-802177

Κάλεσμα για συναίνεση και σύμπνοια με όλους και για όλους τους εμπόρους των Χανίων, απηύθυνε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργος Τοπολιανάκης με αφορμή τις τελευταίες προστριβές εντός του Δ.Σ. για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο κ. Τοπολιανάκης ανέφερε πως υπάρχει ανάγκη για ενότητα προς μια ισχυρή, αλληλοσυνεργαζόμενη κοινωνία που θα μπορεί να παραδοθεί στις επόμενες γενιές χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του:

«Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον το οποίο γεμίζει με αγωνίες και άγχος νέους αλλά και παλαιότερους συναδέλφους στον κλάδο του Χανιώτικου Εμπορίου, με έχουν φέρει σε θέση διαρκούς επαγρύπνησης αλλά και σοβαρού προβληματισμού για το πως πρέπει και οφείλουμε όλοι μαζί οι έμποροι, να λειτουργήσουμε ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του σήμερα και στις προοπτικές και τις ευκαιρίες του αύριο, ώστε το Εμπόριο και ο εμπορικός κόσμος μας, οι συνάδελφοι και οι συμπολίτες μας που επιχειρούν, να μην βρεθούν ακάλυπτοι στους δύσκολους καιρούς και στα «ακραία καιρικά εμπορικά φαινόμενα» που ανά διαστήματα ταλανίζουν τον κλάδο μας.

Ο πρώτος Εμπορικός Σύλλογος συστήνεται το 1865 στη Σύρο, με την ονομασία «Εταιρία των Ελευθεριών του Εμπορίου», και ακολουθεί το 1900 στον Πειραιά, το 1902 στην Αθήνα, και το 1904 στην Πάτρα. Το 1908 συστήνεται ο Εμπορικός Σύλλογος στα Χανιά και στόχος όλων είναι να μπορέσει ο εμπορικός κόσμος κάθε περιοχής να επηρεάσει, να αναδείξει, να δημιουργήσει ευκαιρίες ώστε να μπορεί να είναι ένα ενεργό και κοινωνικά διεισδυτικό υγιές κύτταρο.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, στη κοινωνική, πολιτική και συναδελφική αυτή θεώρηση που έχω για τα διάφορα θέματα, ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων νιώθω την ανάγκη να καλέσω όλα τα μέλη μας, όλους του εμπόρους, κάθε άνθρωπο του επιχειρείν, να ενισχύσει το ωραίο, το υγιές, το συναδελφικό, το ευγενές το μη μισαλλόδοξο, το  μη πονηρό, το μη επικίνδυνο για την ενότητα μας, για την ενότητα του κλάδου μας. Υπάρχει ανάγκη να αποδείξουμε πως είμαστε ισχυροί, όχι οικονομικά αλλά στα θέλω μας για τον ευλογημένο  αυτό τόπο. Πως είμαστε ενωμένοι, όχι για να κατακτήσουμε αλλά για να χτίσουμε μία δυνατή αλληλοσυνεργαζόμενη κοινωνία την οποία στα επόμενα χρόνια θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Όλες οι προηγούμενες διοικήσεις προσπάθησαν και αγωνίστηκαν, είτε με λάθη είτε με σωστές επιλογές για το καλό και το καλύτερο. Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί ουδείς. Πρέπει επίσης όλοι μας να συμφωνήσουμε πως η κάθε διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, αποτελείται από άτομα  του αγώνα, με πολλές προσωπικές θυσίες, οι οποίοι αγωνίζονται σε συνθήκες αντίξοες και οικονομικά, αλλά και σε ένα παγκοσμιοποιημένο πλέον περιβάλλον για το εμπόριο.

Σε αυτή το περιβάλλον και υπό αυτό το πρίσμα, καλώ όλους τους συναδέλφους εμπόρους, να επιδείξουμε σοφία, συνεργασία, αλληλεγγύη, σεβασμό, καλή προαίρεση, ώστε όλοι μαζί να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις για το εμπόριο το τοπικό και τις εμπορικές μας επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, αξίζει να ζητήσουμε εκ νέου από όλους τους συμπολίτες μας, να ενισχύσουν την προσπάθεια μας να μείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις μας, να είμαστε σε θέση να στηρίζουμε τους εργαζόμενους μας, κυρίως όμως να συμφωνήσουν στο ότι, πόλη με νεκρό εμπορικό κέντρο και σκοτεινά μαγαζιά είναι μία πόλη θλιμμένη και ανεπαρκής.

Καλώ όλους τους εμπόρους, αλλά και όλους τους Χανιώτες να αποδείξουμε πως μπορούμε να είμαστε ενωμένοι και να διεκδικήσουμε τα ωραία του αύριο και τα σπουδαία του μέλλοντος. Μπορούμε, το πιστεύω και αυτή η πεποίθηση μου, θα ήθελα να είναι ότι καλύτερο θα μας φέρει το νέο έτος αλλά και κάθε επόμενο».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook