Κάλεσμα της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ σε σωματεία και εργαζομένους για να δώσουν αίμα

κάλεσμα-της-γραμματείας-χανίων-του-πα-950559

Κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, νέους και παλιούς αιμοδότες να έρθουν μαζικά να δώσουν αίμα, απευθύνει με ανακοίνωση της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Χανίων.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων πως «είναι ανάγκη να αυξήσουμε τον αριθμό εθελοντών αιμοδοτών. Ο αιμοδότης προσφέρει λίγο από το αίμα του και λίγο από το χρόνο του. Ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των ασθενών προσφέροντας ανακούφιση στην αγωνία των ίδιων και των οικογενειών τους.»

Η ανακοίνωση:

«Τα ταξικά σωματεία του Νομού μας δυναμώνουμε τη φωνή για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.

Τα συνδικάτα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και με μεγαλύτερη ορμή προασπίζονται τους εργαζομένους μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς εκεί που σήμερα οξύνεται η εργοδοτική επίθεση.

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, νέους και παλιούς αιμοδότες να έρθουν μαζικά να δώσουν αίμα. Είναι ανάγκη να αυξήσουμε τον αριθμό εθελοντών αιμοδοτών. Ο αιμοδότης προσφέρει λίγο από το αίμα του και λίγο από το χρόνο του. Ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των ασθενών προσφέροντας ανακούφιση στην αγωνία των ίδιων και των οικογενειών τους.

Ο κάθε εθελοντής πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω:

  • Να είναι 18-65 ετών.
  • Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.
  • Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες.
  • Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στο γιατρό της αιμοδοσίας.
  • Εάν έχει κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Η διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται  στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” καθημερινά 9πμ-4μμ και Σάββατο 9πμ-2μμ.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook