Κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

κάλεσμα-της-ενωτικής-ομοσπονδίας-αγρ-759288

Κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Κάλεσμα στους Αγροτικούς Συλλόγους των Χανίων, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν το παρών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει από κοινού με τον Σύλλογο Εστίασης Νομού Χανίων την Τετάρτη 26 Γενάρη στις 12:00 στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, απευθύνει με ανακοίνωση της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Η ανακοίνωση:

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΜΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους των Χανίων, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν το παρών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει από κοινού με τον Σύλλογο Εστίασης Νομού Χανίων την Τετάρτη 26 Γενάρη στις 12:00 στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Η κατάσταση που ζούμε οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι απελπιστική, οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα είναι απελπιστική αφού στα βασικά προϊόντα του Νομού (ελαιόλαδο, κηπευτικά, κρέας, γάλα, εσπεριδοειδή) οι τιμές πώλησης είναι κάτω του κόστους παραγωγής και σε αρκετές περιπτώσεις μένουν στα αζήτητα.

Ταυτόχρονα το κόστος παραγωγής όχι απλά παραμένει υψηλό αλλά ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο. Τα δήθεν μέτρα στήριξης που παίρνει η κυβέρνηση είναι πολύ κάτω από την ζημιά που έχουμε πάθει ενώ πολλοί συνάδελφοι μένουν έξω από τις λίστες των δικαιούχων, πρόσφατο παράδειγμα είναι τα πολυσυζητημένα 30 ευρώ ανά στρέμμα για τους ελαιοπαραγωγούς όπου ένα μεγάλο ποσοστό δεν μπήκε στην λίστα των δικαιούχων. Για να γίνει κατανοητό το ύψος της όλης αυτής ενίσχυσης είναι της τάξης των 0,10 ευρώ ανά κιλό λαδιού την στιγμή που η τιμή του λαδιού το προηγούμενο διάστημα ήταν στην καλύτερη περίπτωση στα 2,60 ευρώ. Την ίδια στιγμή έχει μπουκώσει με ζεστό χρήμα τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους μεγαλοκλινικάρχες.

Το κλείσιμο της εστίασης έχει πλήξει σοβαρά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους αφού ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής τους είχε κατεύθυνση προς όλα αυτά τα μαγαζιά που δούλεψαν ελάχιστα όλο τον προηγούμενο χρόνο. Ο άμεσος κίνδυνος λουκέτου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου θα επηρεάσει άμεσα και την επιβίωση μας.

Προχωράμε σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τον Σύλλογο Εστίασης Νομού Χανίων και απαιτούμε:

  1. Κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα.
  2. Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσους έχουν πληγεί από τον κορονοιό. (ελαιόλαδο, κρέας, γάλα, κηπευτικά, εσπεριδοειδή)
  3. Άμεση στήριξη των παραγωγών πρώιμων κηπευτικών που βλέπουν τις τιμές των προϊόντων τους να κατρακυλούν.
  4. Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές τους στον ΕΦΚΑ και για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση με τον κορονοϊό. Αυτοί οι μήνες ασφαλιστικών εισφορών να καλυφθούν από την κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.
  5. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
  6. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης. Αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα.
  7. Για όσο διάστημα χρειαστεί, να ανασταλούν προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook