Κάλεσμα για τη στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς από την «Ανυπόταχτη Κρήτη»

κάλεσμα-για-τη-στήριξη-της-μικρομεσαί-863840

Κάλεσμα στήριξης της μικρομεσαίας αγροτιάς και αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυναν με ανακοίνωσή τους την Πέμπτη 4 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την Ανυπόταχτη Κρήτη.

Πρόκειται για τους Γκεγκάκη Δημήτρη (αγρότης ), Μακρυδάκη Μανόλη (συνταξιούχος αγρότης), Παπαδάκη Ζαχαρία (Αγρότης- Μελισσοκόμος, μέλος Τοπικού Συμβουλίου Ιναχωρίου Χανίων) και τον Γεωπόνο-Βιοκαλλιεργητή, Πρεκατσάκη Γιώργο.

Αναλυτικά το κάλεσμα των υποψηφίων της «Ανυπόταχτης Κρήτης»

Στήριξη στη μικρομεσαία αγροτιά της Κρήτης – αγώνας ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ

Η Ανυπόταχτη Κρήτη είναι στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών της Κρητης και των εργατών γης. Γιατί είναι αυτοί που μπορούν να εξασφαλίσουν την παραγωγή ποιοτικών και φθηνών τροφίμων για τον λαό. Γιατί εργάζονται σκληρά και αβοήθητοι και τους αξίζει ένα αξιοπρεπές εισόδημα, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον. Ενάντια στην εκμετάλλευση των μεσαζόντων και των πολιτικών των κυβερνήσεων και ΕΕ που επιδιώκουν να φέρουν τη γη και την παραγωγή στα χέρια των λίγων, των «τσιφλικάδων» της νέας εποχής. Ενάντια στις πολιτικές που θέλουν να μετατρέψουν το νησί μας σε μία τεράστια ΒΑΠΕ ή ένα απέραντο ξενοδοχείο κι επιδιώκουν την εμπορευματοποίηση του νερού και της φύσης.

Αγροτικές ενώσεις στα χέρια των αγροτών!

Είμαστε αυτοί που στηρίξαμε και στηρίζουμε τους αγώνες των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων ενάντια στην κρατική-κυβερνητική τρομοκρατία, με καλέσματα για τη δημιουργία επιτροπών αγώνα που θα βρίσκονται στα χέρια των αγωνιζόμενων, και θα παλεύουν πραγματικά, με κοινό αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων του χωριού και της πόλης και με αναβάθμιση του αντιΕΕ και αντικυβερνητικού χαρακτήρα των αιτημάτων. Απέναντι στις ξεπουλημένες ηγεσίες των ενώσεων που στην πρώτη ευκαιρία τρέχουν φωτογραφηθούν με τους υπουργούς και να κλείσουν συμφωνίες μαζί τους.

Όχι στην Κοινή Αγροτική Πολιτική!

Η πάλη για την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών επιβίωσης, για να υπάρχουν όροι παραμονής στην ύπαιθρο, περνάει μέσα από ανατροπή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Χρειάζονται κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών σε σπίτια, οικόπεδα και αγροκτήματα για τους μικρομεσαίους αγρότες. Το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα πρέπει να είναι αφορολόγητο για τα χαμηλά εισοδήματα.

Καλούμε σε αγώνα ενάντια στο μητρώο αγροτών – αγροτικών εκμεταλλεύσεων που ξεκληρίζει τη φτωχολογιά και συμπιέζει τους μεσαίους παραγωγούς. Για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και των εργαζομένων. Ενάντια στις περικοπές των επιδοτήσεων και τους περιορισμούς της νέας ΚΑΠ της ΕΕ. Για αφορολόγητο πετρέλαιο και μείωση της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να καλλιεργηθεί η γη. Για κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια ώστε να μειωθεί το κόστους παραγωγής.

  • Έξοδος από το Ευρώ που δυσκολεύει τις εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων ενώ διευκολύνει τις εισαγωγές ομοειδών προϊόντων που παράγονται με χαμηλότερο κόστος σε άλλες χώρες είτε λόγω ισοτιμίας, είτε λόγω χρήσης αυτοματισμών και υψηλής τεχνολογίας από τις αναπτυγμένες.
  • Έξοδος από την ΕΕ που οι κατά καιρούς ΚΑΠ μόνο τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών και των μεγάλων αλυσίδων του αγροτοδιατροφικού τομέα εξυπηρετούν. Οι επιδοτήσεις που δίνει η ΕΕ στους αγρότες ως αντιστάθμισμα στις επιπτώσεις της καταστροφικής συμμετοχής μας είναι παυσίπονα για να καταπολεμήσουμε την ανίατη κατάσταση στην οποία η ίδια η ΕΕ μας έχει φέρει!

Πλήρης ασφάλιση και αξιοπρεπής σύνταξη για τους αγρότες!

Καλούμε σε αγώνα για πλήρη δημόσια ασφάλιση της παραγωγής, για βιβλιάρια υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους. Για να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ και για την αύξηση της αγροτικής σύνταξης. Για σύνταξη στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Παλεύουμε για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού και για τους εργάτες/τριες γης (ντόπιους, μετανάστες και πρόσφυγες), συγκρότηση σωματείων για την συλλογική έκφραση των εργατών/τριών γης. Προσλήψεις γεωτεχνικών με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Για μια αγροτική παραγωγή σχεδιασμένη για τις ανάγκες μας!

Δεν έχουμε διαχειριστικές αυταπάτες. Όλα τα παραπάνω περνάνε μέσα από την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως οι μεγάλες αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις. Μέσα από την απαλλοτρίωση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας, και την ισοτιμία δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων της υπαίθρου. Μέσα από τη δημιουργία ενός ενιαίου δημόσιου φορέα τροφίμων, ερευνητικών κέντρων, κέντρων σποροπαραγωγής, παραγωγής λιπασμάτων και ζωοτροφών σε συνεργασία με τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα συμβάλει στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού με κεντρικό σχεδιασμό και με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Στις περιφερειακές εκλογές στηρίζουμε την Ανυπόταχτη Κρήτη!

  • Γκεγκάκης Δημήτρης, αγρότης
  • Μακρυδάκης Μανόλης, συνταξιούχος αγρότης
  • Παπαδάκης Ζαχαρίας, Αγρότης, Μελισσοκόμος, μέλος Τοπικού Συμβουλίου Ιναχωρίου Χανίων
  • Πρεκατσάκης Γιώργος, Γεωπόνος, Βιοκαλλιεργητής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook