Κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ στην προεκλογική συγκέντρωση στα Χανιά | Photos

κάλεσμα-για-ισχυρό-κκε-στην-προεκλογι-864004

Η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Χανιά πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς με κεντρικό ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Νίκος Βουρλάκης υποψήφιος δήμαρχος Χανίων ενώ το «παρών» έδωσαν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του νομού με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Κάλεσμα στον Χανιώτικο λαό να εναντιωθεί με την ψήφο του στα μονοπώλια και τα κέρδη των λίγων και τους «χαλάσει τα σχέδια» έκανε ο Νίκος Βουρλάκης:

«Μας έχουν κουράσει να λένε συνέχεια τα ίδια κενά λόγια ότι δήθεν πασχίζουν για μια πόλη φιλική, ανοιχτή, καινοτόμα, όμορφη .

Χωρίς να λένε όμως κουβέντα για τα δικαιώματα όλων αυτών που πασχίζουν καθημερινά. Όλων αυτών που παράγουν, που καλλιεργούν ,που εργάζονται σε αυτό τον τόπο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης από όποιο μετερίζι και αν βρέθηκαν προάσπισαν τα λαϊκά συμφέροντα.

Δώσανε μάχες παντού για τον εργαζόμενο, τον μικροεπαγγελματία τον μικρό αγρότη, τον συνταξιούχο την νεολαία.

Ανέδειξαν και διεκδίκησαν λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Συγκρουστήκαμε με τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων αλλά και με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο πάλης και ρήξης .

Συμπορευόμαστε με αρκετούς δοκιμασμένους αγωνιστές που μπορεί να έχουν στο παρελθόν στηρίξει άλλες επιλογές όμως δεν εξαγοράστηκαν , δεν λιγοψύχησαν. Παράλληλα έβγαλαν συμπεράσματα, συμμετέχουν και στηρίζουν τα ψηφοδέλτια της ΛΑΣΥ αποφασισμένοι να παλέψουν για ζωή με δικαιώματα και αξίες.

Όλοι αυτοί που είναι πολιτικά απέναντι μας είναι έτοιμοι από καιρό για την επόμενη μέρα. Θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο. Έχουν ήδη μοιράσει θέσεις και καρέκλες είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν το αναπτυξιακό τους μοντέλο που όμως δεν χωράει τις ανάγκες των πολλών αλλά μόνο τα κέρδη των λίγων. Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Δεν πρέπει να τους δώσουμε δικαίωμα να ισχυρίζονται ότι ο Χανιώτικος λαός έδωσε έγκριση να συνεχιστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές. Είναι ώρα να τραβήξουμε τον δρόμο που ικανοποιεί τις ανάγκες μας κόντρα στα κέρδη των μονοπωλίων. Φωτεινό παράδειγμα οπού είχαν εκλεγεί δήμαρχοι με τη ΛΑΣΥ. Πάτρα ,Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ικαρία. Δεν κρύφτηκαν πίσω από τις δυσκολίες και το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο αλλά μπήκαν μπροστά και έδωσαν ανάσες ανακούφισης για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα της λαϊκής οικογένειας.

Μπορούμε και εδώ να τους χαλάσουμε τα σχέδια» ανέφερε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

Στην ομιλία του ο Μανώλης Συντυχάκης κάλεσε τον λαό της Κρήτης να κάνει «την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες. Πρέπει να δεχτεί ισχυρό πλήγμα η πολιτική της ΕΕ, την οποία ευαγγελίζονται όλα τα αστικά κόμματα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Να δεχτεί πλήγμα η πολιτική που εμπλέκει βαθύτερα τον λαό στους ενδο-ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, κάτω από τη σημαία του ΝΑΤΟ, του οποίου ο ρόλος αναβαθμίζεται στην περιοχή». 

Απέδωσε εγκληματικές ευθύνες στην περιφέρεια Κρήτης για τους «πέντε νεκρούς» στην Κρήτη από τις κακοκαιρίες του περασμένου χειμώνα και την έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων αλλά και την στάση της ΕΕ, η οποία δεν χρηματοδοτεί τέτοια αναγκαία έργα, αν δεν αποφέρουν το απαραίτητο κέρδος στους επιχειρηματικούς ομίλους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook