Κάλεσμα για αιμοδοσία από τον Σύλλογο Γυναικών Χανίων

κάλεσμα-για-αιμοδοσία-από-τον-σύλλογο-798189

Να προσφέρουν ανακούφιση στην αγωνία των ασθενών και των οικογενειών τους καλεί Χανιώτες και Χανιώτισσες ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, ζητώντας την συμμετοχή τους στην αιμοδοσία στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες απευθύνεται στα μέλη του και σε όλους όσοι καλούνται να ξεχάσουν την ευθύνη, διαχρονικά, των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, οι οποίες θυσίασαν και συνεχίζουν να θυσιάζουν το δημόσιο σύστημα υγείας στο βωμό του κέρδους.

Εμείς, όμως, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η πολιτική η οποία αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα είναι επικίνδυνη για τη ζωή και την υγεία του λαού. Παίρνοντας, λοιπόν, όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας δεν μένουμε σιωπηλοί

μπροστά στα μεγάλα κενά στο χώρο της Υγείας, και στο γεγονός ότι κυβέρνηση και

εργοδοσία σαρώνουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι περιορισμοί δεν μας βάζουν στη γωνία. Μαζί θα

αντιμετωπίσουμε και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση. Δυναμώνουμε τη φωνή μας για τη προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού και στηρίζουμε την πρωτοβουλία της γραμματείας του ΠΑΜΕ Χανίων για εθελοντική αιμοδοσία. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του Συλλόγου μας, νέους και παλιούς αιμοδότες να προσέλθουν την Τετάρτη 8/4/2020 στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” 9πμ-4μμ και να δώσουν αίμα. Είναι ανάγκη να αυξήσουμε τον αριθμό εθελοντών αιμοδοτών. Ο αιμοδότης προσφέρει λίγο από το αίμα του και λίγο από το χρόνο του.

Ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των ασθενών προσφέροντας ανακούφιση στην αγωνία των ίδιων και των οικογενειών τους. Ο κάθε εθελοντής πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω:

• Να είναι 18-65 ετών.

• Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.

• Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες.

• Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στο γιατρό της αιμοδοσίας.

• Εάν έχει κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Φυσικά η διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται καθημερινά στο

“Μίκης Θεοδωράκης” από 9πμ-4μμ και το Σάββατο 9πμ-2μμ.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook