Καλαμάτα: Πώς παγίδευσαν τον «Αμερικάνο» – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του εκτελεστή

καλαμάτα-πώς-παγίδευσαν-τον-αμερικά-1612527

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για ττην υπόθεση της δολοφονίας του 47χρονου «Αμερικανού» στην Καλαμάτα, με την Αστυνομία να συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του εκτελεστή, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός 22χρονου, υπηκόου Αλβανίας, που φέρεται να είναι ο συνοδηγός του οχήματος που οδηγούσε ο δράστης της επίθεσης που έλαβε χώρα στο κέντρο της Καλαμάτας. Ακόμη, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 40 και 50 ετών, για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

Το ραντεβού θανάτου και το δόλωμα

Σύμφωνα με το tharrosnews, οι δύο δράστες, είχαν κλείσει ραντεβού με τον 47χρονο, με τον 22χρονο να αποτελεί το «δόλωμα» για να εμφανιστεί στο σημείο που συνέβη στο φονικό.

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος έκλεισε ραντεβού στο θύμα στη διασταύρωση Ύδρας και Σόλωνος, καθώς ο 47χρονος, λόγω διαφορών που είχαν, δε θα πήγαινε ποτέ σε ραντεβού με τον 38χρονο Αλβανό (που οδηγούσε το αυτοκίνητο και είναι αυτός που πάτησε τη σκανδάλη).

Όταν ο 47χρονος πήγε στο σημείο, συνάντησε τον 22χρονο, αλλά και τον 38χρονο, με τον οποίο αμέσως διαπληκτίστηκε και ακολούθως ο τελευταίος τον πυροβόλησε. Στη συνέχεια και οι δύο επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 38χρονου και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή των Κιτριών, όπου οι αστυνομικοί το απόγευμα της Παρασκευής εντόπισαν το αυτοκίνητο των δραστών.

Ποιοι έκρυβαν τους δράστες

Από τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες είχαν έρθει σε επαφή με ένα γνωστό τους εστιάτορα και τον υπάλληλό του και, μάλιστα, ο δεύτερος ήταν αυτός που κάποια στιγμή μετά το έγκλημα, κι αφού οι δράστες είχαν εγκαταλείψει το αυτοκίνητο, μετέφερε τον 22χρονο στην Καλαμάτα.

Γεγονότα, όμως, που αρνήθηκαν στους αστυνομικούς, δηλώνοντας ψευδώς ότι δεν έχουν έρθει σε καμία επαφή με τους δύο δράστες.

Πως έγινε η συμπλοκή

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα οδηγούσε μια μηχανή, ενώ ο δράστης ένα αυτοκίνητο, το οποίο έκλεισε τη μηχανή με αποτέλεσμα ο οδηγός της να βρεθεί στο οδόστρωμα.

Όπως υπογραμμίζουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, ενδέχεται το τροχαίο ατύχημα να ήταν σκηνοθετημένο από το δράστη, προκειμένου να σταματήσει την πορεία του θύματος και να τον βρει σε μειονεκτική θέση.

Αφού οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν, ο οδηγός του αυτοκινήτου έβγαλε όπλο και έριξε μία φορά εναντίον του θύματος, πετυχαίνοντάς τον στο πόδι, προτού μπει στο ΙΧ και εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το παρελθόν του «Αμερικανού»

Ο 47χρονος «Αμερικάνος», είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ σε βάρος του είχαν σχηματιστεί 4-5 δικογραφίες. Μάλιστα, και αυτή την περίοδο βρισκόταν εκτός φυλακών με περιοριστικούς όρους για υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης και πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Στην υπόθεση οι αστυνομικοί (τον Απρίλιο του 2021) είχαν εξαρθρώσει μια σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη στην Αττική και στην Καλαμάτα, αλλά διέθετε προς πώληση κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια σε μη νόμιμους αλλοδαπούς. «Εγκέφαλος» της σπείρας ήταν μια 29χρονη Μολδαβή που είχε συλληφθεί στην Αττική μαζί με μία 32χρονη Βουλγάρα και μία 33χρονη Αλβανίδα. Η τελευταία φέρεται ότι μετέφερε τα ναρκωτικά στην Καλαμάτα όπου τα παραλάμβαναν ο «Αμερικάνος», ένας 44χρονος Έλληνας και μια 35χρονη Αγγλίδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 20.1.2023, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας (σχετ. το από 20.1.2023 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, χθες (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ανωτέρω δράστες ανέμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ο 22χρονος, εντοπίσθηκε σήμερα (21.1.2023) το μεσημέρι στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook