Καλά νέα για τις τιμές του ελαιολάδου στην Κρήτη: Η μειωμένη παραγωγή οδηγεί σε άνοδο

καλά-νέα-για-τις-τιμές-του-ελαιολάδου-σ-1189357

Σημάδια ανόδου παρά την πίεση της νέας σοδειάς καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στις τιμές του ελαιολάδου στην Κρήτη. Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο τιμών του ΣΕΔΗΚ, στα 3,40 ευρώ καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές σε Κρήτη και Πελοπόννησο και στα 3,80 ευρώ στην Κέρκυρα.

Γράφει ο Νίκος Μιχελάκης*

Ενώ η συγκομιδή προχωρεί και ήδη σε πολλές περιοχές προχωρεί προς το τέλος της, η επιβεβαίωση της μειωμένης ποσοτικά παραγωγής δεν μπορεί να πιέσει τις τιμές προς τα κάτω. Αντίθετα σε κάποιες περιπτώσεις στην Ισπανία και Ελλάδα διαφαίνονται σημάδια ανόδου.

Στην Ελλάδα, οι τιμές για τα έξτρα με 0,3ο οξύτητα, στην Κρήτη και Πελοπόννησο έφτασαν στα 3,40 €/κ, και στην Κέρκυρα στα 3,80€/κ!. (Πιν.1)

Στην Ισπανία ενώ η κινητικότητα της αγοράς αρχίζει να αυξάνεται οι μέγιστες των έξτρα έφρασαν στα 3,90€/κ, πλησιάζοντας τις μέγιστες Ιταλίας, ενώ οι μέσες κυμαίνονται στα 3,35€/κ πλησιάζοντας τις μέγιστες στην Ελλάδα.

Στην Ιταλία, όπου η αναμενόμενη παραγωγή εκτιμάται κάπως υψηλότερη από την περσινή, οι τιμές του έξτρα με την νέα σοδειά κυμαινόμενες μεταξύ 3,75-4,0€/κ.

Στην Τυνησία όπου με την έναρξη της συγκομιδής που αναμένεται πολύ υψηλή, παρουσιάστηκε αρχικά μια φυσιολογική πτώση τελευταία οι τιμές πλησίασαν τις τιμές Ελλάδας και κυμαίνονται στα 3,18€/κ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook