Κακοκαιρία: Σάρωσε τη Δυτική Ελλάδα – Οι περιοχές που χρειάζονται προσοχή την Κυριακή

κακοκαιρία-σάρωσε-τη-δυτική-ελλάδα-ο-1505764

Φθινοπωρινός μοιάζει ο καιρός σήμερα Σάββατο (13/8) στη Δυτική Ελλάδα, καθώς βροχές και καταιγίδες έχουν ήδη εκδηλωθεί σε Πάτρα, Ναυπακτία και στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου, ενώ μπουρίνι είχε ξεσπάσει ήδη από χθες αργά το βράδυ και στη Θεσσαλία με επίκεντρο τα Τρίκαλα.

Η πρωινή μπόρα ήταν η πρώτη από μια σειρά βροχερών επισκέψεων που αναμένονται και τις επόμενες ώρες στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, ο καιρός θα είναι άστατος σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας και σήμερα, τρίτη συνεχόμενη μέρα καιρικής αστάθειας, η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί έως τη Δευτέρα 15/8.

Η καιρική αστάθεια ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής με έντονη βροχόπτωση στην Ήπειρο, καταιγίδες στις περιοχές της Πάργας, της Πέρδικας και των Συβότων. Στην Κεφαλονιά και στην Κέρκυρα εκδηλώθηκαν βροχές και καταιγίδες με το υδράργυρο να υποχωρεί.

Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν διακοπές ρεύματος οι οποίες όμως ήταν μικρής διάρκειας. Ωστόσο προκλήθηκαν και προβλήματα στην υδροδότηση λόγω των διακοπών σε αντλιοστάσια. «Ήταν ένα πολύ έντονο μπουρίνι που όμως δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα.

Κινητοποιηθήκαμε άμεσα και υπήρξε παρέμβαση σε όλα τα σημεία όπου ανέκυψαν ζητήματα» ανέφερε στο Epriuspost ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε η κακοκαιρία και από το Νομό Θεσπρωτίας. Καταπτώσεις σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου και απομακρύνσεις δέντρων ήδη έχουν αντιμετωπιστεί από την Πολιτική Προστασία.

Το βράδυ της Παρασκευής, στα Τρίκαλα, μία ξαφνική καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους.

Η αλλαγή του καιρού έγινε αισθητή και στην Κεφαλονιά από χθες το βράδυ καθώς εκδηλώθηκαν βροχές, καταιγίδες, αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Χθες το βράδυ επλήγησαν περιοχές του βορείου τμήματος του νησιού, ενώ από τα ξημερώματα σήμερα βροχές αλλά και καταιγίδες υπήρξαν στο μεγαλύτερο τμήμα του νησιού.

Μικρά κι αντιμετωπίσιμα προβλήματα άφησε το μπουρίνι που από αργά το βράδυ της Παρασκευής χτύπησε μεγάλο μέρος της παραλιακής ζώνης της Ηπείρου. Η καταιγίδα συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους ήταν ιδιαίτερα έντονη στις περιοχές της Πάργας, της Πέρδικας, των Συβότων και της Πλαταριάς.

Φθινοπωρινό το σκηνικό και την Κυριακή -Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις, βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Στην Πελοπόννησο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 29 με 31 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα φτάσει τους 28 με 30 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τη νύχτα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά, βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στις Σποράδες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις βραδινές ώρες, πιθανώς τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ieidisies.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook