Kακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ποια σχολεία και παιδικοί σταθμοί θα είναι κλειστά στο Νομό Χανίων – Συνεχής ενημέρωση | Video

Σε ετοιμότητα είναι η Περιφερειακή Ενότητα και ο Δήμος Χανίων με όλα τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που πλήττει ολόκληρη την χώρα.

Όσον αφορά την λειτουργία των σχολείων, αυτή θα εξαρτηθεί από την απόφαση του κάθε Δήμου, όπως είπε μιλώντας στο zarpanews.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής:

«Είναι η πρώτη ουσιαστικά κακοκαιρία που έχουμε γι’ αυτόν τον χειμώνα και ελπίζω να πάμε καλά. Έχουμε συντονιστεί. Κυρίως με δικά μας μηχανήματα και των Δήμων ορισμένα, σε θέσεις που να μπορούν να τα προσεγγίσουν οι χειριστές. Για τα σχολεία θα αποφασίσουν οι Δήμοι. Δεν μπορεί να γίνει καθολικό κλείσιμο. Από ότι φαίνεται τα χαμηλά του νησιού και τα μεγάλα αστικά κέντρα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Μέχρι στιγμής η πρόθεση είναι να κλείσουν μόνο σχολεία των ορεινών περιοχών που δε θα μπορούν να εξυπηρετήσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα υπόλοιπα κανονικά».

Σε λειτουργία το Υπνωτήριο Αστέγων

Σε επιφυλακή για τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι και ο Δήμος Χανίων.

Για τους άστεγους συμπολίτες μας, έχει τεθεί σε λειτουργία και το Υπνωτήριο Αστέγων ενώ για τα σχολεία του Δήμου θα υπάρξει σχετική ενημέρωση ανάλογα με το πως θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα.

Ανοιχτά τα ΚΑΠΗ σε Σπλάντζια και Νέα Χώρα

Ανοιχτά από Δευτέρα μέχρι Τετάρτη, από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ οι κλιματιζόμενες αίθουσες των ΚΑΠΗ σε Νέα Χώρα και Σπλάντζια, προσφέροντας ζεστά ροφήματα σε όσους έχουν ανάγκη.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σημείο με ιδιαίτερο πρόβλημα. Είμαστε σε επιφυλακή με τα μηχανήματα, με τους τοπικούς προέδρους και αντιδημάρχους. Ελπίζω να ξεπεραστεί αυτό το κύμα κακοκαιρίας, χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα. Και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και οι Κοινωνικές μας Υπηρεσίες παρακολουθούν το φαινόμενο και είναι σε εγρήγορση».

«Υπάρχει η καταγραφή των αστέγων στα Χανιά και οι άνθρωποι έχουν ενημερωθεί, εάν χρειαστούν κάποια βοήθεια, να συνδράμουμε ως οφείλουμε», είπε ο Δήμαρχος.

Σχετικά με τα σχολεία στον Δήμο Χανίων, ο κ. Σημανδηράκης δήλωσε πως θα υπάρξει ενημέρωση, στον κατάλληλο χρόνο. «Ιδιαίτερα στην πόλη και στα πεδινά, δεν συντρέχει λόγος. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Ποια σχολεία θα κλείσουν στον νομό Χανίων

 • Όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Κανδάνου – Σελίνου
 • Όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Αποκορώνου
 • Το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Έλους Κισάμου
 • Το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Κατοχωρίου Κεραμειών
 • Το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σκινέ – Φουρνέ
 • Το Δημοτικό και  Νηπιαγωγείο Ασκύφου, το Γυμνασιο και Λύκειο Χώρας Σφακίων

Η ανακοίνωση του Δήμου Χανίων

« Με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, για αύριο 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή των Κεραμειών και δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται οι Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ το Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου Χανίων (Κύπρου και Θεσσαλονίκης 1), θα παραμείνει ανοιχτό όλο το 24ωρο, για τις επόμενες μέρες.

Τέλος, το Κέντρο Απασχόλησης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) στη Σπλάντζια και τη Νέα Χώρα, θα παραμείνουν ανοιχτά από τη Δευτέρα 06/02 έως και Τετάρτη 08/02, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα, διαθέτοντας κλιματιζόμενες αίθουσες και ζεστά ροφήματα για όλους τους συμπολίτες μας».

Η ανακοίνωση του Δήμου Καντάνου Σελίνου

Με την σύμφωνη γνώμη των Αντιδημάρχων του Δήμου, την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023.

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένων των έντονων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν το προσεχές διάστημα στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου.

Η χιονόπτωση καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων από και προς τα σχολεία.

Επίσης σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει να
περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών για την αποφυγή ατυχημάτων.

Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων-κηδεμόνων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Έλους θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στις ορεινές, κυρίως, περιοχές του Δήμου μας.

Η ανακοίνωση του δήμου Αποκορώνου

“Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να αποφευχθούν απρόβλεπτες καταστάσεις.”

Η ανακοίνωση του δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι, λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας ´Barbara´ για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δημου Πλατανιά, θα λειτουργήσουν όλοι, για όσα παιδιά προσέλθουν.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υποχρέωση εφοδιασμού με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα θα ισχύσει από την 15:00 ώρα σήμερα (05.02.2023) και αφορά τους ιδιοκτήτες οχημάτων όλων των κατηγοριών που σκοπεύουν να κινηθούν στο παρακάτω οδικό δίκτυο:

 • Επαρχιακή οδός Χανιά-Φουρνέ-Ομαλός (Από την τοπική κοινότητα Φουρνέ έως Ομαλό.
 • Επαρχιακή οδός Χανιά-Μεσκλά-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Φουρνέ έως Θέρισο).
 • Επαρχιακή οδό Χανιά-Περιβόλια-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Περιβολίων έως Θέρισο).
 • Επαρχιακή οδό Χανιά-Νεροκούρου-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Δρακώνας-Θέρισο)
 • Επαρχιακή οδό Βρύσες-Ασκύφου-Χώρας Σφακίων (Από Κράπη έως Σφακιά).
 • Στο τοπικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από Παλαιά Ρούματα έως Επαναχώρι του Δήμου Καντάνου Σελίνου.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης δείτε ΕΔΩ.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ