Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Πνίγηκαν» στη λάσπη περιοχές της Κρήτης – Τι δήλωσαν οι κάτοικοι

κακοκαιρία-μπάλλος-πνίγηκαν-στη-1299547

Κατολισθήσεις, πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια και ζημιές σε αγροτικές περιουσίες από την κακοκαιρία στο νησί

Τέσσερα, τουλάχιστον, φαράγγια, κατέβασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου νερά, πέτρες και χώματα από τους πρόποδες του Ψηλορείτη, καταπλακώνοντας τις άκριες των χωριών Βορίζια και Καμάρες, την ώρα του μεγάλου χαμού, όταν η κακοκαιρία «Μπάλλος» έδειχνε – μετά την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τη Βόρεια Ελλάδα – το πιο σκληρό της πρόσωπο και στην Κρήτη.

Σε σοβαρές κακοτεχνίες και σε τεράστιες ελλείψεις βασικών υποδομών αποδίδουν οι κάτοικοι του δήμου Φαιστού τις πρωτόγνωρες, όπως τις χαρακτηρίζουν, καταστροφές στα χωριά τους, με εκατοντάδες αμνοερίφια και πάρα πολλές κυψέλες μελισσών να έχουν χαθεί μέσα στις λάσπες. Το γεγονός ότι δε χάθηκε ανθρώπινη ζωή το χαρακτηρίζουν ως «θαύμα», την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα καταγράφεται από τη θεομηνία αυτή ένας νεκρός κτηνοτρόφος.

Η κάμερα της “ΚΡΗΤΗ ΤV” χθες το πρωί κατέγραψαν εικόνες Αποκάλυψης, που μάλιστα συμπλήρωναν το δεύτερο καταστροφικό 24ωρο, αφού πάλι στα ίδια χωριά οι κατολισθήσεις και οι ζημιές σε αγροτικές περιουσίες, σε δρόμους, ακόμη και σε αυτοκίνητα ήταν μεγάλες και στη διάρκεια της πρώτης μέρας που ο «Μπάλλος» έκανε την εμφάνισή του στο νησί μας.

Στη Γρηγοριά, πλημμύρισαν και σπίτια. Εκτός των πλημμυρικών φαινομένων, στο Μονοφάτσι έπεσε και χαλάζι που «ράβδισε» τις ελιές λίγο πριν από το λιομάζωμα. Ενώ στα Βορίζια τρία οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων, που κατέβαιναν από τον Ψηλορείτη.

Επίσης, σημαντικά προβλήματα από κατολισθήσεις σημειώθηκαν χθες στον Τσούτσουρα, στον δρόμο Αρκαλοχωρίου-Βιάννου στο ύψος της Μάρθας, στον Αχεντριά, το Λαράνι, το Μελιδοχώρι, αλλά και μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, αφού πτώσεις δέντρων καταγράφηκαν στον Μασταμπά, με συνέπεια την άμεση κινητοποίηση και επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook