«Πνίγηκε» το Ηράκλειο από την κακοκαιρία – Πλημμύρες και τεράστιες καταστροφές | Photos + Videos

πνίγηκε-το-ηράκλειο-από-την-κακοκαι-1132486

Στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Χερσόνησος, καθώς στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του Δήμου Χερσονήσου αλλά κυρίως στην Ανάληψη, τη Σταλίδα, τις Γούρνες, τις Γούβες και τον Μοχό.

Σχεδόν όλοι οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει ενώ οι ζημιές που έχουν προκληθεί για μία ακόμη φορά, στο οδικό δίκτυο, στα οχήματα και τα κτίρια είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες.

Ανάληψη Χερσονήσου

Αάληψη ΧερσονήσουΑνάληψη Χερσονήσου

Δείτε βίντεο από την περιοχή των Γουρνών:

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρκετά είναι τα οχήματα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ στην περιοχή των Γουρνών ένα όχημα με τα alarm σε λειτουργία παρασύρθηκε μέχρι τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έρευνες για το ενδεχόμενο στο εσωτερικό του να υπήρχαν επιβάτες.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς δύναμη της αποτελούμενη από 8 οχήματα και τουλάχιστον 16 άνδρες επιχειρεί σε διάφορα σημεία των πληγεισών περιοχών.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αυλές και ισόγεια κτίσματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ λάσπες και φερτά υλικά εμποδίζουν την πρόσβαση.

Χερσόνησος κακοκαιρία

«Κινδυνεύουν και πάλι άνθρωποι» δήλωσε στο cretalive o δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ο οποίος επισήμανε ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν για μία ακόμη φορά ιδιαίτερα έντονα. Εξάλλου, με απόφασή του κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία.

Ανάληψη ΧερσονήσουΑνάληψη Χερσονήσου

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook