Κακοκαιρία «Bogdan»: Ήχησε το «112» – Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα

κακοκαιρία-bogdan-ήχησε-το-112-επικίνδυ-1122672

Μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας εστάλη το απόγευμα της Δευτέρας (26/9), λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας«Bogdan».

Η ειδοποίηση προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα καλώντας τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα.

Μέσω του μηνύματος οι πολίτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν ενώ παροτρύνονται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Λίγο αργότερα, στάλθηκε και δεύτερο μήνυμα από το 112, αυτή τη φορά για τα νησιά του Ιονίου (εκτός Ζακύνθου), την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία.

Αναλυτικά για την κακοκαιρία, από το βράδυ της Δευτέρας 26/9:

Αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια τμήματα του Ιονίου και της Ηπείρου, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς και πιθανώς της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά και είναι πιθανό να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής.

Το πρωί της Τρίτης 27/9:

Κατά την εκδήλωση καταιγίδων σε τμήματα του Ιονίου καθώς και σε παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς υπάρχει πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους.

Μικρή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα του Ιονίου.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς μέρος της κακοκαιρίας με το όνομα BOGDAN που επηρεάζει την Ιταλία, θα κινηθεί προς την περιοχή μας.

Live χάρτης – Πού χτυπά η κακοκαιρία Bogdan

Κακοκαιρία Bogdan – Ο χάρτης από το meteo

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook