Κακοκαιρία: Αγωνία για τον αγνοούμενο στην Εύβοια – Προβλήματα και πτώσεις δέντρων στην Αττική

κακοκαιρία-αγωνία-για-τον-αγνοούμενο-1448001

Το σκηνικό του καιρού άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες από το απόγευμα της Τετάρτης, με την κακοκαιρία εξπρές να μάς αποχαιρετά σήμερα το βράδυ, αφήνοντας ωστόσο αρκετά προβλήματα στην Αττική και έναν αγνοούμενο στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το evima.gr ο άνδρας είχε πάει για περίπατο στην περιοχή της Στενής με αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστεί από την κακοκαιρία. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του από πυροσβεστική, με τις έρευνες να συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στην επιχείρηση συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδρομή παρέχουν ο ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές και η ΕΛΑΣ.

 

Παράλληλα, δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν ξανά, ενώ υπήρξαν προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση.

Αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και εγκλωβισμοί οδηγών στην Αττική

Σφοδροί άνεμοι και δυνατές καταιγίδες πλήττουν από το βράδυ της Τετάρτης την Αττική, με τα προβλήματα από την κακοκαιρία να είναι αρκετά.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο iEidiseis, μέχρι τις 6.30 το πρωί στην Αττική υπήρξαν 91 κλήσεις για κοπές δέντρων, 25 για αφαίρεση αντικειμένων και 11 για άντληση υδάτων.

Αν και προβλήματα εντοπίζονται σε όλη την Αττική, ωστόσο, τα περισσότερα καταγράφονται σε Λυκόβρυση, Αγία Παρασκευή, Διόνυσο και στα νότια, σε Γλυφάδα, Ταύρο και Μοσχάτο.

Επίσης πολλές περιοχές αντιμετώπισαν και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Συγκεκριμένα διακοπές ρεύματος καταγράφηκαν σε περιοχές της Βόρειας Αττικής, στους πρόποδες της Πάρνηθας και της Πεντέλης.

Από τη σφοδρή κακοκαιρία προβλήματα προκλήθηκαν και στην περιοχή της Σταμάτας, όπου η πυροσβεστική κλήθηκε αργά το βράδυ για τον απεγκλωβισμό πέντε οχημάτων.

Ο απεγκλωβισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι οδηγοί είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook