Καιρός: Σύντομη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Δείτε αναλυτικούς χάρτες

καιρός-σύντομη-κακοκαιρία-με-βροχές-κ-1038103

Σύντομη κακοκαιρία αναμένεται θα δώσει σήμερα βροχές αλλά και καταιγίδες νοτιότερα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ από την Παρασκευή η καλοκαιρία επανέρχεται  και περισσότερο από την Κυριακή όπου η ζέστη προβλέπεται να αισθητή.

Ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια έχει προκαλέσει μεταβολή του καιρού, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Όμως, η μεταβολή αυτή θα είναι πρόσκαιρη, αφού κατά τη διάρκεια ημέρας, σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όμως θα είναι εξασθενημένα και θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, ενώ θα έχουν σταματήσει στα βόρεια.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, γρήγορα οι βροχές θα σταματήσουν και στα κεντρικά, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές, προβλέπονται στην Πελοπόννησο. Τέλος, μετά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Παράλληλα, πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Πέμπτη 07/05 στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου σε σχέση με τα επίπεδα της Τετάρτης 06/05 θα είναι έως και 6 βαθμούς χαμηλότερη στα κεντρικά τμήματα, με τη μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook