Καιρός – Λαγουβάρδος: «Ο καύσωνας θα έχει μεγάλη διάρκεια» – Πότε ξεκινούν τα 40άρια και πού

καιρός-λαγουβάρδος-ο-καύσωνας-θα-έχ-888931

Το πρώτο κύμα καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι ξεκινάει από σήμερα στη χώρα μας

Αντιμέτωπη με τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού θα βρεθεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο καύσωνας θα έχει τρία κύρια χαρακτηριστικά: Μεγάλη διάρκεια, μέγιστες θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς, και κατά διαστήματα θα υπάρχει σκόνη από την Αφρική σε αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις.

Όπως εξηγεί στο protothema ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, από την Τρίτη αναμένεται «σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα διατηρηθεί μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα», με το «κύμα» ζέστης να κορυφώνεται το τριήμερο Πέμπτης – Σαββάτου, όπου θα δούμε θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος διευκρίνισε ότι σε περιοχές όπως η νότια Κρήτη, τα εσωτερικά τμήματα της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Έχουμε το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού», σπεύδει να αναφέρει, σημειώνοντας ότι τα χαρακτηριστικά του καιρού είναι συμβατά με την εποχή και το μήνα Ιούνιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook