Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Πού θα χτυπήσουν τα ισχυρά φαινόμενα

καιρός-έκτακτο-δελτίο-επιδείνωσης-π-1663450

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για την Παρασκευή (02/06). Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το βράδυ της Πέμπτης (01/06).

Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (02-06-2023), στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, από βαρομετρικό χαμηλό που κινείται νότια της Κρήτης προς την Κύπρο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (02-06-2023) και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα όπου θα παρουσιάσουν ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτό διακρίνεται και στο παρακάτω video που ακολουθεί.

Σημειώνουμε ότι αν και τα ύψη βροχής δεν είναι μεγάλα δεν αποκλείεται να έχουν μεγάλη ραγδαιότητα. Πάντως ο δείκτης EFI ( Extreme Forecast Index) δείχνει υψηλότερες τιμές από τις αντίστοιχες τιμές που σας είχαμε παρουσιάσει με τα μεσημεριανά δεδομένα. Οι τιμές τώρα φτάνουν το 0.8

Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ, θα επικαιροποιούνται όποτε κριθεί αναγκαίο και τουλάχιστον 2 φορές το 24ωρο.

Γράφει ο Θοδωρής Κολυδάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook