Καιρός: “Άνοιξαν” οι ουρανοί στην Αττική – Live η πορεία της κακοκαιρίας

καιρός-άνοιξαν-οι-ουρανοί-στην-αττ-1510390

Η κακοκαιρία που θα κρατήσει έως την Παρασκευή σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ “χτυπά” ήδη στην βόρεια Ελλάδα. Οι ουρανοί “άνοιξαν” πριν από λίγο και στην Αττική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η ατμοσφαιρική διαταραχή που βρίσκεται βορειοδυτικά της χώρας μας πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής, αναμένεται να προκαλέσει για δεύτερη ημέρα εκτεταμένη ατμοσφαιρική αστάθεια τη Δευτέρα 22/08 με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος κυρίως της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 22/08 θα είναι:

Βροχές και καταιγίδες κυρίως σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Αν. Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Αν. Πελοπόννησο και τοπικά σε Θράκη. Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής.

Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Η πρόγνωση αναλυτικά έως την Παρασκευή

Αύριο Τρίτη (23-08-2022) κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Τετάρτη (24-08-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από νωρίς το πρωί την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι – απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη (25-08-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Παρασκευή (26-08-2022), σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook