«Καίνε» τους Χανιώτες οι τιμές των καυσίμων – Δεν φτάνει η επιδότηση

Φωτογραφία αρχείου

Την αδυναμία των πολιτών να προμηθευτούν τα καύσιμα που είναι απαραίτητα για την καθημερινότητά τους, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων Γιάννης Δρακακάκης.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο στήριξης των πολιτών για την ακρίβεια και στα καύσιμα (Δείτε εδώ.), αυτό φαίνεται πως δεν είναι όμως αρκετό για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των νοικοκυριών, καθώς το ποσό της επιδότησης θα είναι 15-20 περίπου ευρώ τον μήνα και για κατανάλωση 60 λίτρων.

Ο κ. Δρακακάκης, μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και στην Άννα Παπακωνσταντίνου επεσήμανε πως «Οι πολίτες διαμαρτύρονται, παραπονιούνται, αγωνιούν καθημερινά με το να βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν και βλέπουμε ότι ο κόσμος αδυνατεί να κάνει και τις απαιτούμενες αποστάσεις. Αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του, δυστυχώς.»

«Αναμένουμε να δούμε και επίσημα εάν θα είναι με κουπόνι ή με ηλεκτρονική αίτηση σε πλατφόρμα. Η επιταγή ακρίβειας θα ισχύει για ένα τρίμηνο, για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Θα είναι μια επιδότηση 60 λίτρα ανά μήνα, δηλαδή επιδότηση 15-20 ευρώ το μήνα.»

Θα πέσουν οι τιμές σε πετρέλαιο και αμόλυβδη

Την ίδια ώρα, ο κ. Δρακακάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για πτώση των τιμών στα καύσιμα το επόμενο διάστημα: «Τα μηνύματα από τις διεθνείς τιμές είναι αισιόδοξα, διότι βλέπουμε μια πτώση του βαρελιού. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν στα 32 ευρώ το βαρέλι, σήμερα βλέπουμε ότι είμαστε στα 99 δολάρια. Οπότε υπάρχει μια σταδιακή μείωση. Πιστεύουμε αυτή η μείωση να κρατήσει και να μην ξαναπάει το βαρέλι στα ύψη. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε τις τιμές των πρατηρίων να πέφτουν αρκετά αλλά σταδιακά. Δεν μπορεί να γίνει απότομα, διότι τα πρατήρια έχουν μέσα τα αποθέματα. Θα δούμε την τιμή της αμόλυβδης να πέφτει στα 2 ευρώ, από 2,17- 2,20 που ήταν στα Χανιά.»

Σήμερα, στα περισσότερα βενζινάδικα εντός της πόλης των Χανίων, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται στο 2,12 ευρώ το λίτρο.

«Πιστεύω πως από αύριο και την επόμενη εβδομάδα η τιμή της αμόλυβδης θα πέσει στο 2,050», πρόσθεσε ο κ. Δρακακάκης.

Το πετρέλαιο κίνησης σήμερα πωλείται στο 1,80 ευρώ το λίτρο.

Στο μεταξύ, ο κ. Δρακακάκης επεσήμανε πως η μείωση σχεδόν 20 λεπτών στην τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι σημαντική, καθώς το χρησιμοποιούν πολλοί επαγγελματίες, επιχειρήσεις αλλά και αγρότες.

Η τιμή του πετρελαίου κίνησης πωλείται στο 1,50 ευρώ το λίτρο.

«Πριν μια εβδομάδα ήταν στο 1,70. Βλέπουμε μια μεγάλη διαφορά, αφού ο τόνος είναι κάτω κατά 200 ευρώ.»

Άδεια τα ντεπόζιτα

Την ίδια ώρα, ο κ. Δρακακάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο κόσμος αδυνατεί να προμηθευτεί μεγαλύτερη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης προκειμένου να αφήσει κάποιο απόθεμα στο ντεπόζιτό του, λέγοντας πως αγοράζει ελάχιστη ποσότητα, για να βγάλει ίσα ίσα τις κρύες μέρες: «Η χειμερινή περίοδος τελειώνει και ο κόσμος δεν έχει την δυνατότητα να βάλει ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που να κρατήσει και στα ντεπόζιτα. Βάζει ελάχιστη ποσότητα, σε πιο συχνά διαστήματα, για να περάσει τις κρύες μέρες που έχουν απομείνει. Βάζουν 150 – 200 λίτρα.»

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ντροπή σας! Μόνο αυτό έχω να σας πω..! Δεν φτηναίνει την βενζίνη ο Κούλης για να μην κάνει χάρη στους πλούσιους. Το είπε και ο Ανάπτηξης ο Άδωνης
    Σας δίνει δεκαπέντε ολόκληρα λεπτά – προσέξτε – ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ – βρε αχάριστοι για να βγάλετε την χασούρα από τα καύσιμα αλλά εσείς όχι, παράπονα και πάλι!!

    Ντρέπομαι για όλους σας – δεν είστε άνθρωποι εσείς!

    • Δεν σου δίνει 15 λεπτά την ημέρα, σου δίνει 22 λεπτά το λίτρο. Αλλά ούτε αυτά σου φτάνουν. Πόσα θέλεις να σου δώσει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ