Καίγεται ξανά η Ηλεία – Εκκενώνεται χωριό υπό την απειλή της φωτιάς | Video

καίγεται-ξανά-η-ηλεία-εκκενώνεται-χω-1103091

Στη συνέχεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν λίγες ημέρες κοντά στο χωριό Κέντρο στο Φράγμα Πηνειού, ξέσπασε νέα πριν από λίγο στην περιοχή του Κολοκυθά.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύονται στην περιοχή, ενώ αναμένεται να επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κινείται από το χωριό Κολοκυθά προς το χωριό Δάφνης και φαίνεται να πλησιάζει σε κατοικημένη περιοχή.

Πληροφορίες από την πυροσβεστική κάνουν λόγο για μέτωπο που φτάνει τα 15 χλμ.

Ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

 Σύμφωνα, με επιβεβαιωμένες πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για το χωριό Δάφνη γιατί οι φλόγες βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό.

Στην περιοχή επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 4 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από όλη την Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, και τη Δυτική Μακεδονία.

Τα εναέρια μέσα ενισχύονται με δυνάμεις από την Αθήνα και το Άκτιο. Επικεφαλής στο συντονισμό των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχει τεθεί ο υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος, με τον αρχιπύραρχο Νίκο Ρουμελιώτη.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς στο χωριό Δάφνη βρίσκεται ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος καθώς και ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Πηγή: ilialive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook