Και self και rapid test θα πρέπει να κάνουν εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί σε έξι περιοχές της Ελλάδος

και-self-και-rapid-test-θα-πρέπει-να-κάνουν-εργαζόμ-1176532

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας σημειώνοντας ότι υπάρχει αύξηση στα κρούσματα σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας. Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί».

Ο ίδιος, αφού αναφέρθηκε στο νέο επιδημιολογικό χάρτη, τόνισε ότι στην Μύκονο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μια εβδομάδα, στο Ηράκλειο στην Κρήτης έχει τριπλασιαστεί στο Ρέθυμνο έχει και διπλασιαστεί, ενώ μεγάλη αύξηση εντοπίζεται επίσης σε Ίο, Σαντορίνη και Πάρο.

Από το Σάββατο, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε αυτές τις έξι περιοχές στον τουρισμό και την εστίαση θα πρέπει να κάνουν ένα self και ένα rapid τεστ την εβδομάδα.

Ακόμα δεν απέκλεισε να ληφθούν επιπλέον μέτρα σε αυτές τις περιοχές που έχουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο, αλλά όπως ανέφερε έχουμε τη δυνατότητα να τα αποφύγουμε, τηρώντας με προσοχή όλα τα μέτρα.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook