Και πεσμένος κάτω και νηστικός και συγγνώμη… Πλήρης επιβεβαίωση του zarpanews.gr για τους ασθενείς δύο ταχυτήτων στο Νοσοκομείο Χανίων

και-πεσμένος-κάτω-και-νηστικός-και-συγ-1397046

Ήρωες  γιατροί και νοσηλευτές στο γενικό Νοσοκομείο Χανίων αλλά η θλιβερή διοίκηση όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά τελικά υπονομεύει την αποτελεσματικότητα των κλινικών covid

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του zarpanews.gr για ασθενείς δύο ταχυτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, δείτε (ΕΔΩ)

Το zarpanews.gr στις 11 Μαρτίου είχε αποκαλύψει ότι διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Μπέας κάλεσε στο γραφείο του την οικογένεια του 67χρονου νεφροπαθούς που δεινοπάθησε μέσα στην κλινική – δείτε ΕΔΩ την καταγγελία –  και είχε μια πολύωρη συνάντηση μαζί τους, με την διακριτική παρουσία των εμπλεκόμενων γιατρών και νοσηλευτών.

«Εν μέσω ασφυξίας στις κλινικές covid, για τον διοικητή φαίνεται πως υπάρχουν ασθενείς δύο ταχυτήτων, αυτοί που δημοσιοποιούν τις καταγγελίες τους και αξίζουν μια προνομιακή μεταχείριση και όσοι σιωπηλά υπομένουν και περιμένουν…

Τη στιγμή που το Νοσοκομείο ματώνει από την υποστελέχωση, ο κ. Μπέας ανησυχεί μόνο για την επικοινωνία και επιλέγει να κάνει συναισθηματικό “μασάζ” στους καταγγέλλοντες για να τους αποσπάσει μια καλή κουβέντα…» γράφαμε τότε και όντως η  επιβεβαίωση ήρθε μία εβδομάδα μετά, με την «καλή κουβέντα» να παίρνει την μορφή «δήθεν επιστολής» στον τοπικό τύπο:

«Κύριε διευθυντά,

Κατόπιν πρόσκλησης της οικογένειάς μου από τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Μπέα Γεώργιο στις 09/02/2022, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ειλικρινή συγγνώμη που εξέφρασε προς την οικογένειά μου και περισσότερο απέναντι στον πατέρα μου, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμα στην κλινική της Covid 2, όπου και του δίδεται η απαραίτητη δυνατή φροντίδα που μπορεί να έχει κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες των κλινικών covid.

Στη συνάντηση αυτή εκτός από την μητέρα μου, εμένα την ίδια και τον κ. Μπέα παρόντες ήταν:

Ο κ. Τζανάκης Ιωάννης Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου – Διευθυντής Παθολογικού Τομέα και Διευθυντής Νεφρολογικού Τμήματος- ΜΤΝ που σεβόμαστε και εκτιμούμε ιδιαίτερα αυτόν και την ομάδα του από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο στη νεφρολογική κλινική και στη ΜΤΝ, μιας και σε συνεργασία με την εξωτερική μονάδα τεχνητού νεφρού το “Ολύμπιον” με διευθύντρια την κ. Ραφαέλα Πουλιδάκη κρατάνε στη ζωή και σε πολύ καλή κατάσταση τον πατέρα μου. Τους είμαστε ευγνώμονες και τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Η κ. Λαγουδάκη Ειρήνη Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και Διευθύντρια της Covid 2 Κλινικής η οποία μας ενημέρωσε στο τέλος της συνάντησης για την έως τότε κατάσταση του πατέρα μας και συνεχίζει να μας ενημερώνει, και την ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.

Ο Ιερομόναχος πατήρ Λουκάς κατά κόσμο Παπασταματίου Κωνσταντίνος, ο οποίος παρευρισκόταν στην κλινική το βράδυ της πτώσης του πατέρα μας και μας έδωσε πλήρη και λεπτομερή αναφορά για το συμβάν και την περιποίηση που του παρείχε ο ίδιος. Επίσης, μας ενημέρωσαν για τη διάρκεια παραμονής του στο πάτωμα, όπου δεν ήταν όλο το βράδυ αλλά πολύ λίγη ώρα, καθώς έγινε αντιληπτή η πτώση του άμεσα. Οφείλουμε μια συγγνώμη στον πατήρ Λουκά και ένα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έδειξε.

Και τέλος η κα. Γεωργία Λιώρα Προϊσταμένη Covid 2 Κλινικής, η οποία μας εξέφρασε τη στεναχώρια της και την αγανάκτησή της για την κατάσταση που βιώνουν οι νοσηλευτές μέσα σε μια κλινική covid τα τελευταία δυο χρόνια. Κατόπιν συζήτησης και για το επίμαχο θέμα σίτισης να επισημάνω ότι ο πατέρας μου δεν ήταν νηστικός μέχρι τις 15:30 οπότε και μπήκε για αιμοκάθαρση μέχρι τις 20:10, διότι είχε είδη πάρει το μεσημεριανό του από τις 14:00 και ο λόγος που συνέχισε να παραμένει νηστικός μέχρι τις 22:30 ήταν ένα πολύ σοβαρό έκτακτο περιστατικό που αντιμετώπιζαν στον χώρο.

Κατόπιν όλων αυτών που ακολούθησαν μετά τη συνάντησή μας με τους προαναφερθέντες οφείλω να ομολογήσω ότι όντως τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι τα φανταζόμασταν πριν την εισαγωγή του πατέρα μας στην κλινική covid. Ένα θερμό ευχαριστώ σε αυτούς που παλεύουν.

Χριστίνα Βρεττού»

Όπως προκύπτει, ο διοικητής ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια, αποδεχόμενος προφανώς την πλήρη και αποκλειστική του ευθύνη για τα όσα πέρασε και ίσως θα περνούσε ακόμα ο άνθρωπός τους εάν δεν είχαν προχωρήσει σε καταγγελία.

Όσο για το περιεχόμενο της καταγγελίας, αυτό επιβεβαιώνεται 100% και ως προς την τεράστια καθυστέρηση στην σίτιση και ως προς την πτώση του (όχι πως υπήρχε καμία αμφιβολία). Διόλου τυχαία άλλωστε η επιλογή να μην σταλεί το συγκεκριμένο κείμενο σε όλα τα ΜΜΕ ούτε καν στο zarpanews.gr που φιλοξένησε την αρχική καταγγελία αλλά μόνο στην εφημερίδα με την μορφή επιστολής.

Βέβαια, η δήθεν επιστολή ευγνωμοσύνης που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά ένα προϊόν εκβιασμού, ουσιαστικά αποτελεί μια παραδοχή αποτυχίας που όσο κι αν μακιγιαριστεί επικοινωνιακά δεν ομορφαίνει με τίποτα.

Ας ελπίζουμε, οι επικοινωνιακές κινήσεις του κυρίου διοικητή να συνοδευτούν από κινήσεις ουσίας ως προς την οργάνωση και την αναδιάρθρωση των κλινικών που ήδη μετρούν σχεδόν 80 νεκρούς μέσα σε 2,5 μόλις μήνες το 2022.

Κινήσεις που αφορούν κυρίως την ενίσχυση των κλινικών με προσωπικό, την διεκδίκηση προσλήψεων και την συμπόρευση με τους ηρωικούς εργαζόμενους στον αγώνα για να ένα δυνατό εθνικό σύστημα υγείας.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Και πεσμένος κάτω και νηστικός και συγγνώμη… Πλήρης επιβεβαίωση του zarpanews.gr για τους ασθενείς δύο ταχυτήτων στο Νοσοκομείο Χανίων

  1. Η κατάσταση στο Ελλαδιστάν είναι ως εξής:
    Για να έχεις τα αυτονόητα από αυτούς που ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ, (πληρώνω στο ΕΣΥ 700 ευρώ το μήνα), πρέπει να καταφύγεις στα ΜΜΕ.
    Το μόνο που νοιάζει τους καρεκλοκένταυρους είναι το IMAGE τους στα social media – όλα ελληνικά.
    Αν δεν έχει γίνει φασαρία θα ήταν μια συνηθισμένη μέρα στο νοσοκομείο Χανίων. Δεν έχει θέαμα, δεν κάνεις την δουλειά σου!
    Ο Κ. Μπέας όπως και πάαααρα πολλοί άλλοι της ίδιας συνομοταξίας, έχει γραμμένους τους ιθαγενείς στα παλαιότερα τον υποδημάτων του, ίσως και 50 cm πιο πάνω, επειδή, και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, ποιός ασχολείται με την χλέπα, όταν ο μισθός και ότι άλλο πέφτει κάθε μήνα και ανελλιπώς.
    Ίσως εμείς οι ιθαγενείς να αρχίσουμε να πηγαίνουμε στον μάγο της φυλής για να μας κάνει καλά.
    Σκεφτείτε το!

  2. Αυτόν τον μπαραμπάκο,τον είχανε διευθυντή στον Συν/μό των υδραυλικών και τον κατέστρεψε.Τί περιμένατε δηλαδή,ότι θα κάνει…έργο στο Νοσοκομείο;Ξευτιλισμένα κομματόσκυλα…

  3. Ξεμπροστιαστε τους.δεινοπαθησε πολύς κόσμος.

    Ποιος είναι αυτός ο Μπεας επιτελους.Και με ποια νομιμοποίηση ζητάει από τον κόσμο να δημοσιεύσει επιστολές ενώ μαλιστα ο συγγενής τους νοσηλεύεται ακόμα, με ότι σημαίνει αυτό ως μέσο πιεσης……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook