Και όμως, το είπε ο Μητσοτάκης: «Κάποια στιγμή η έκταση θα καεί» …και θα γίνει η επένδυση – «Χαζό» τον χαρακτήρισε ο Ρόθτσιλντ | Video

Mε το αιτιολογικό ότι η καταπράσινη περιοχή του Ερημίτη στην Κέρκυρα «κάποια στιγμή θα καεί», υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το «πράσινο φως» στην επένδυση για κατασκευή πολυτελούς θέρετρου στο σημείο.

Σε βίντεο που προέρχεται από τοπικό Μέσο και που παρουσίασε η «Αυγή», ο Κ. Μητσοτάκης ακούγεται να λέει, υπερασπιζόμενος την απόφαση για να προχωρήσει το Kassiopi Project, ότι ο Ερημίτης «κάποια στιγμή θα καεί και θα αρχίσει πάλι…», για να συμπληρώσει κάποιος από τους παριστάμενος «και θα μείνει μόνο ο ανεμόμυλος».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός ακούγεται να λέει ότι «νομίζω ότι κάναμε το σωστό. Είμαι σίγουρος ότι κάναμε το σωστό».Την αντίθεσή του στο Kassiopi Project εξέφρασε σε ανάρτησή του στο Twitter και ο τραπεζίτης Νατ Ρότσιλντ, η οικογένεια του οποίου είναι από τις πλουσιότερες του πλανήτη και κατέχει ιδιοκτησία σε κοντινή απόσταση από την έκταση όπου δρομολογείται η επένδυση της NCH Capital στην Κέρκυρα.

Με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσημη έναρξη των εργασιών του Kassiopi Project και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα την ίδια ημέρα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» ο Νατ Ρότσιλντ χαρακτήρισε «ανόητο» τον Έλληνα Πρωθυπουργό «που προασπίζεται αυτό το έργο», ενώ περιέγραψε ως «φιάσκο» την άνω των 120 εκατ. ευρώ επένδυση στην περιοχή Ερημίτης στην Β.Α. Κέρκυρα.

Η περιοχή που «κάποια στιγμή θα καεί» είναι πράγματι σπάνιας ομορφιάς και μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας.

Extraordinary scenes from Corfu this evening to protest against the Erimitis development fiasco. PM Mitsotakis arrived at his ostentatious private party only to be met by thousands of locals trying to save this pristine coastline from destruction #SaveErimitis #Corfu #Mitsotakis pic.twitter.com/7jpAeTdyZ3

Στις αναρτήσεις του στο Twitter, ο 49χρονος τραπεζίτης χαρακτήρισε την επένδυση ως «απόλυτη περιβαλλοντική καταστροφή» που οδηγεί την Κέρκυρα πίσω στη μαζική ανάπτυξη τύπου δεκαετίας του ’70 με «μηδενική προσφορά στην τοπική οικονομία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ