Και οι Γερμανοί τουρίστες ψηφίζουν… Κρήτη!

και-οι-γερμανοί-τουρίστες-ψηφίζουν-κ-756968

Tα στατιστικά στοιχεία ταξιδιωτικών αναζητήσεων που παρουσιάζει η γερμανική πλατφόρμα Trevotrend, επισημαίνουν το αυξημένο ενδιαφέρον των Γερμανών σχετικά με τα πακέτα διακοπών στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

Τα στοιχεία

Όσον αφορά τις αναζητήσεις για Ελλάδα από την αρχή της χρονιάς έως και τις 22 Ιουλίου εμφανίζονται αυξημένες κατά 2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 (18,3% έναντι 16,2%).

Ακόμη, από 17 έως 23 Ιουλίου-τελευταίας στιγμής-, το ποσοστό της Ελλάδας στις αναζητήσεις έφτασε στο 13,8% σε σχέση με το 12,7% πέρυσι.

Όσον αφορά τις αναζητήσεις η Τουρκία κατέγραψε 27,5% σε σχέση με το 26,4% πέρυσι.

Σημειώνεται, πως Ιταλία και Ελλάδα είναι οι δυο χώρες προορισμού που παρουσιάζουν αύξηση, καθώς η Ισπανία και η Αιγύπτος, που πρωταγωνιστούν στο φετινό τουρισμό έχουν μείωση.

Το ενδιαφέρον για την Κρήτη

Όσον αφορά τις αναζητήσεις για την Κρήτη από την αρχή της χρονιάς έως και τις 22 Ιουλίου εμφανιζονται αυξημένες κατά περίπου 2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, δηλαδή, 10,1% από 8,81%.

Στην πλειοψηφία των πακέτων για Κρήτη περιλαμβάνουν 7 διανυκτερεύσεις- 39,4% σε σχέση με 37,8% πέρυσι- και έπειτα πακέτα 10 διανυκτερεύσεων-13,7% σε σχέση με 15,8% πέρυσι- και 9 διανυκτερεύσεων-12% σε σχέση με 14%-.

Η Κρήτη τέλος φαίνεται να είναι πιο αγαπητή στα ζευγάρια.

Τα δημοφιλέστερα αεροδρόμια διαμορφώνονται, ως εξής:

Πρώτο για τους Γερμανούς έρχεται το αεροδρόμιο Ηρακλείου, ακολουθεί η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα, η Θεσσαλονίκη και τα Χανιά.

Τα ξενοδοχεία 4* κερδίζουν στην Ελλάδα με αύξηση από από 38,7% πέρυσι σε 40,6% φέτος, έπειτα ακολουθούν τα 5* με 17.8% σχετικά σταθερά σε σχέση με πέρυσι.

 

Η Κρήτη στην κορυφή των προτιμήσεων των Γερμανών τουριστών!
Η Κρήτη στην κορυφή των προτιμήσεων των Γερμανών τουριστών!
Η Κρήτη στην κορυφή των προτιμήσεων των Γερμανών τουριστών!
Η Κρήτη στην κορυφή των προτιμήσεων των Γερμανών τουριστών!

Πηγή: money-tourism.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook