Και οι αγρότες των Χανίων συμμετέχουν στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη Δημοτική Αγορά

και-οι-αγρότες-των-χανίων-συμμετέχουν-989861

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων θα συμμετέχει μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιουνίου στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10 το πρωί με τα αγροτικά οχήματα των μελών της.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και το εισόδημα μας όπως έκαναν και οι προηγούμενες. Μόνος γνώμονας για τις αποφάσεις και τις ενέργειες τους είναι τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων. Το είδαμε με το κόστος παραγωγής να ανεβαίνει στα ύψη, με τις απλησίαστες τιμές στα αγροεφόδια. Το είδαμε με την ανάρτηση των δασικών χαρτών που θέλει να μας βγάλει από τα χωράφια μας για να τα δώσει στους μεγαλοξενοδόχους και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το είδαμε με την απαξίωση της διενέργειας της δακοκτονίας από το κράτος με ελλιπή μέσα και προσωπικό αλλά και με καθυστερήσεις που έχουν αποδειχθεί καταστροφικές  για την ελαιοπαραγωγή.

Όπως προσπάθησαν μας τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων με τα ΜΑΤ και με τα αγροτοδικεία έτσι προσπαθούν να χτυπήσουν και τα δικαιώματα των εργατών με το νέο νομοσχέδιο που τάχα θα προστατεύσει την εργασία. Οι ίδιοι που έδωσαν την γραμμή για να μας ξεκληρίσουν είναι και αυτοί που θέλουν φτηνά εργατικά χέρια δουλεία 2-4 ωρών παραπάνω από τους εργάτες πληρωμένη με ρεπό για να χαρούν ελευθέρα τη ζωή τους όπως ισχυρίζονται. Είναι Βιομήχανοι, οι Τραπεζίτες, οι Εφοπλιστές και οι μεγαλέμποροι οι οποίοι παραγγέλνουν νομοσχέδια κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους.

Αυτό το αίσχος που κατατέθηκε στη Βουλή διαμορφώθηκε στα επιτελεία  αυτών των κορακιών που ρουφούν το αίμα χρόνια τώρα του εργαζομένου λάου, με τις ευλογιές της Ε.Ε και την αμέριστη συνδρομή όλων των ελληνικών κυβερνήσεων.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι τους γνωρίζουμε καλά όλους αυτούς.

Τους έχουμε  πάρει χαμπάρι. Ζουν και υπάρχουν μόνο με τον ιδρώτα μας. Όταν μας αγοράζουν φτηνά τα προϊόντα μας, και μετά τα πουλούν σε πολλαπλάσιες τιμές στο απλό λαό.

Μας πουλάνε τα αγροτικά μέσα και εφόδια μαύρο χαβιάρι. Μπαίνουμε στα σαπάκια για να ταξιδέψουμε  και πληρώνουμε υπέρογκα κόμιστρα. Πηγαίνουμε στις τράπεζες τους  να δανειστούμε για να καλλιεργήσουμε  με ληστρικά επιτόκια ,και δεν ξεχνάμε φυσικά την Ε.Ε και τις ελληνικές κυβερνήσεις που συναποφασίζουν και εφαρμόζουν τις Κ.Α.Π πάντα για το καλό μας….

Και φυσικά δεν θέλουν ούτε μιλιά ούτε λαλιά από τον λαό μιας και η απεργία απαγορεύεται ουσιαστικά με τα νέα μετρά. Αυτό το μέλλον ετοιμάζουν και για τα δικά μας παιδιά, αυτά που δουλεύουν τώρα αλλά και αυτά που ετοιμάζονται να μπουν στη δούλεψη τους αργότερα, μιας και διάφορο από τη γη για να ζήσουν δεν υπάρχει.

Απαιτούμε:

• Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο λάδι, τα εσπεριδοειδή και τα υπόλοιπα προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. Άμεση πληρωμή στην παράδοση. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμποροβιομήχανων.

• Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που εκκρεμούν. Να αλλάξει ο κανονισμός για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει παραγωγή και κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.

• Εξασφάλιση ενιαίας πανελλαδικής, ολοκληρωμένης επιστημονικά άρτιας, ασφαλούς εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες του απαραίτητου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας. Όχι στην ανάθεση σε εργολάβους, είτε ιδιώτες είτε δήμους. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση της εισφοράς του 2% για τους μικρομεσαίους παραγωγούς.

• Μείωση κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, ζωοτροφές.

• Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, 60 για τους αγρότες, 55 για τις αγρότισσες.

• Όχι στις περικοπές επιδοτήσεων – ενισχύσεων που προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ.

• Όχι στη μείωση του αφορολόγητου ορίου που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αύξηση στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

• Καμία ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης και αγώνων. Τώρα κατάργηση των αγροτοδικείων

• Να μην επιβαρυνθεί ο αγροτικός κόσμος και τα άλλα λαϊκά στρώματα το τέλος των αντιρρήσεων όπως και τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις αφού καμία ευθύνη για τη νέα αυτή ανατροπή στη ζωή τους, δεν έχουν.

• Να εξασφαλίσει τη συνέχεια της χρήσης της βοσκής και όχι τη μετατροπή των όποιων δασικών εκτάσεων βόσκονται σε περιοχές εγκατάστασης ανεμογεννητριών

• Να δοθεί η δυνατότητα χρήσης των δασικών εκτάσεων που κατά το παρελθόν εκχερσώθηκαν χωρίς άδεια για αλλαγή της χρήσης και καλλιεργούνται για λόγους επιβίωσης, από βιοπαλαιστές αγρότες.

• Να μην χαθεί καμία επιδότηση.

• Να εξασφαλιστεί μεγάλη και επαρκής παράταση του χρόνου άσκησης των αντιρρήσεων που είναι απαραίτητη λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν, (οικονομικών, μετανάστευσης, όρων δημοσιότητας) αλλά και από τη πανδημία.

• Να εξασφαλιστεί το αναγκαίο προσωπικό, τα μέσα και οι πόροι στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να ολοκληρώνονται εγκαίρως οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook