Και με τη… βούλα επανέρχεται το «σπαστό» ωράριο στην αγορά των Χανίων

και-με-τη-βούλα-επανέρχεται-το-σπαστ-983704

Το χρονικό μιας… προαναγγελθείσης επανόδου του «σπαστού» ωραρίου στην αγορά, έπειτα από μια περίπου εβδομάδας πιλοτικής εφαρμογής του «συνεχούς» που δεν «περπάτησε», κατοχυρώθηκε και νομικά στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων που ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, που διεξήχθη σε καλό κλίμα, και οι δύο παρατάξεις συμφώνησαν ότι από τη στιγμή που η αγορά δεν ακολούθησε το προτεινόμενο νέο συνεχές ωράριο, το πήραν πίσω, όπως ανέφερε και η σχετική ανακοίνωση (δείτε ΕΔΩ).

Σε δηλώσεις του στο zarpanews.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργος Τοπολιανάκης, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι στο μέλλον η αγορά θα στραφεί στο συνεχές ωράριο, η καθιέρωση του οποίου για την ώρα… αναστέλλεται.

«Προχωράμε στο παλιό, αλλά δεν φεύγει ούτε η ιδέα, γιατί είμαι σίγουρος ότι οι έμποροι στο μετέπειτα χρόνο. Το συνεχές ωράριο το ζητάει η αγορά, αλλά σε ώρες που επιτρέπεται και νομικά και βιολογικά, για να αντέξει ένας αυτοαπασχολούμενος ή ένας που έχει έναν υπάλληλο. Το συνεχές ωράριο, λειτούργησε πολύ λίγο και ήμουν από τους ελάχιστους που το τήρησα, γιατί ως πρόεδρος αυτό έκρινα πως ήταν σωστό. Αλλά όταν βλέπεις ότι η αγορά δεν σε ακολουθάει, οφείλεις να το πάρεις πίσω και να ακολουθήσεις αυτό που λέει η πλειοψηφία.

Οι έμποροι το επόμενο δίμηνο , που δυστυχώς λόγω των εξελίξεων προβλέπεται δύσκολο, καλό θα είναι να δουν ποιες ώρες πουλάνε περισσότερο και ποιες λιγότερο, ώστε να μπορεί ο καθένας μας να είναι πιο ώριμος σε οποιεσδήποτε αποφάσεις καλείται να λάβει» δήλωσε ο κ. Τοπολιανάκης.

Τέλος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, έστειλε μήνυμα ενότητας και αγώνα, ενόψει της κυριακάτικης λειτουργίας της αγοράς λέγοντας ότι «δυστυχώς για μια ακόμη φορά ανοίγει και πάλι ο ασκός του Αιόλου που λέγεται «Κυριακή» και πρέπει όλους, αυτοπασχολούμενους, μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις να μας βρει μια γροθιά σε έναν αγώνα που οι πολυεθνικές επιχειρούν να τον κερδίσουν».

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook