Και με ηλεκτρικές… κουρσάρες πλέον οι βουλευτές – Ποιους τύπους μπορούν να επιλέξουν

Και ηλεκτρικά μοντέλα αυτοκινήτων θα μπορούν για πρώτη φορά να επιλέξουν οι βουλευτές και μάλιστα με μηνιαίο μίσθωμα υψηλότερο ή ίσο με το αντίστοιχο των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως προκύπτει από σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω απόφαση ορίζει τους τύπους των αυτοκινήτων που που θα εκμισθώσει η Βουλή για την επόμενη τετραετία και μπορούν να επιλέξουν οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας, όσο και οι των υπολοίπων περιφερειών της χώρας και των Ελλήνων βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση, το μηνιαίο μίσθωμα για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως και 1.600 κ.εκ. ανέρχεται σε 450 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για τους βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας, ενώ για τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές ο κυβισμός των κινητήρων ανεβαίνει στα 1.800 κ.εκ. και το μηνιαίο μίσθωμα στα 765 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Όσον αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η κατηγορία αυτή αποτελεί εξαίρεση και για τις δύο κατηγορίες βουλευτών, καθώς μπορούν να τα αποκτήσουν με μηνιαίο μίσθωμα που ανέρχεται στα 765 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η απόφαση προβλέπει τη ρητή απαγόρευση των cabrio, ενώ επιτρέπει όλους τους υπόλοιπους τύπους, όπως sedan, hatchback και SUV με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς.

Το ΦΕΚ με την σχετική απόφαση

Hellenic parliament_cars

Πηγή: altsantirinews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ