Και η Ισπανία δηλώνει «κλειστή για τουρίστες» μετά την Γερμανία

και-η-ισπανία-δηλώνει-κλειστή-για-του-1018018

Η Ισπανία απέκλεισε την πρόωρη επανέναρξη του τουριστικού της τομέα, ενώ η Γερμανία ανακοίνωσε ήδη την παράταση των ταξιδιωτικών περιορισμών στο εξωτερικό έως τα μέσα Ιουνίου.

Όπως αναφέρει ο Guardian με τους στόλους των αεροπορικών εταιρειών να βρίσκονται προσγειωμένοι στο έδαφος, τη διασυνοριακή κυκλοφορία τρένων να έχει μειωθεί και πολλές χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, να απαιτούν από όλες τις αφίξεις να δικαιολογούν τη μετακίνηση τους, τα ταξίδια αναψυχής στην Ευρώπη βρίσκονται σε στασιμότητα.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια δήλωσε σήμερα ότι οι επισκέπτες θα είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μόνο όταν είναι ασφαλής η επίσκεψή τους.

«Η Ισπανία δίνει πάντα στους επισκέπτες της το θερμότερο δυνατό καλωσόρισμα και θέλει να το κάνει υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφαλείας», είπε. «Γι ‘αυτό η Ισπανία θα ανοίξει σταδιακά στον τουρισμό όταν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουριστών».

Ο συντονιστής έκτακτης ανάγκης της χώρας, Φερνάντο Σιμόν, δήλωσε ότι το «ποσοστό R» – ο μέσος αριθμός μολύνσεων που προκαλεί ένα άτομο θετικό στον ιό – είναι κάτω από 1,0 σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας.

«Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική και συμβαδίζει με αυτό που περιμέναμε», δήλωσε ο Σιμόν, ενώ ο αριθμός των θανάτων έχει μειωθεί αισθητά από το ρεκόρ των 950 στις αρχές Απριλίου.

Καθώς οι Επίτροποι της ΕΕ εξετάζουν σχέδια για την στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας της Ευρώπης, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 10% της οικονομίας του μπλοκ, και οι υπουργοί μεταφορών συζητούν την εναρμόνιση των σχεδίων εξόδου από το lockdown, η Γκονθάλεθ Λάγια είπε ότι η Μαδρίτη «συνεργάζεται με τους εταίρους μας στην ΕΕ. Το συντομότερο δυνατό, θα καλωσορίσουμε τους τουρίστες με ανοιχτές αγκάλες, όπως είναι ο ισπανικός τρόπος».

Πηγή: newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook