Και η ΓΣΕΕ στο πλευρό της καθαρίστριας: «Να αποφυλακιστεί και να επιστρέψει στη δουλειά της»

ÓõãêÝíôñùóç äéáìáñôõñßáò Ýîù áðü ôï õðïõñãåßï Åñãáóßáò, óôï ðëáßóéï ôçò ðáíåëëáäéêÞò áðåñãßáò ôùí ó÷ïëéêþí êáèáñéóôñéþí, ôçí ÄåõôÝñá 12 Öåâñïõáñßïõ 2018. (EUROKINISSI/ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Στο πλευρό της καθαρίστριας από τον Βόλο που εκτίει ποινή δεκαετούς φυλάκισης για ήσσονος σημασίας υπόθεση πλαστογραφίας, τάσσεται και η ΓΣΕΕ. Η Συνομοσπονδία ζητά την άμεση απελευθέρωση της καθαρίστριας, ώστε να επιστρέψει στην εργασία της.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Η ΓΣΕΕ εκφράζει την αγανάκτησή της για την αδιανόητη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να καταδικάσει σε δεκαετή φυλάκιση μία γυναίκα 53 ετών, επειδή προκειμένου να προσληφθεί πριν 22 χρόνια ως καθαρίστρια, πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού ενώ δεν είχε ολοκληρώσει τη φοίτηση.

Η συγκεκριμένη απόφαση εξαντλεί την αυστηρότητα της δικαιοσύνης, όταν καταχραστές δημοσίου χρήματος δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση, προκαλώντας την κοινωνία που αντιλαμβάνεται το συγκεκριμένο σφάλμα ως αποτέλεσμα προφανούς ανάγκης.

Η  απόφαση για δεκαετή κάθειρξη πρέπει να αναιρεθεί και ο Άρειος Πάγος στον οποίο προσέφυγε η 53χρονη επιβάλλεται να δώσει τη λύση, ώστε η εργαζόμενη να επιστρέψει στη δουλειά της.”

Πηγή: topontiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚρήτη | Έκλεψαν την… περίφραξη από το σπίτι του δημάρχου!
Επόμενο άρθροΠώς αντιδρούν τα ζώδια όταν ακούν το «σ’ αγαπώ»;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ