Και η διοίκηση του ΕΛΜΕΠΑ αντιδρά στα σχέδια Κεραμέως

Την πλήρη διαφωνία της με την επιστολή της Νίκης Κεραμέως  για την αναδιάρθρωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη εκφράζει η διοίκηση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Σε απάντησή της, η Σύγκλητος του πανεπιστημίου τονίζει: «Διαφωνούμε πλήρως τόσο με
την κατάργηση Τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα τη συρρίκνωσή του, καθώς επίσης και με την πιθανή μετατροπή Τμημάτων του σε Εφαρμοσμένων Επιστημών τριετούς φοίτησης.

Αντιθέτως, επιδιώκουμε τη σχεδιασμένη και λελογισμένη ανάπτυξη του Πανεπιστημίου με την επαρκή στελέχωσή του για τη στήριξη του αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερα αξιόλογου έργου που έχει επιτευχθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή του».

‘Οπως τονίζει, δεν είναι προς όφελος των Πανεπιστημίων και εντέλει της ροής σπουδών των
φοιτητών να συντελείται κάθε 4-5 έτη «αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας», δίχως να δίνεται η δυνατότητα μακρόχρονης εφαρμογής των Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών, αλλά και των συνολικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην ανώτατη εκπαίδευση,
ώστε αυτές να μπορούν να κριθούν με ασφάλεια» ενώ υπενθυμίζει ότι στο Ίδρυμά έχουν
καταργηθεί 4 Τμήματα από το 2013 (Εμπορίας και Διαφήμισης, Πολιτικών Δομικών Έργων, Μηχανικών Πληροφορικής και Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος).

Η απόφαση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ