Και δεύτερη «βόμβα»: «Χρειάζεται ένας μήνας σκληρού lockdown για να τιθασευτεί ο κορoνοϊός» υποστηρίζει ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης

και-δεύτερη-βόμβα-χρειάζεται-ένας-1138049

Μόνο με τέσσερις εβδομάδες σκληρού lockdown θα περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον Σκάι.

«Η κινητικότητα του πληθυσμού δεν έχει πέσει», είπε «και αν δεν γίνει αυτό καθώς έχουμε και αυξημένο φορτίο στην Ελλάδα ζητάμε φασαρίες με τον κορονοϊό. Για να σταματήσουμε τον ιό πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητα και μόνο όταν σταματήσει η κινητικότητα θα πρέπει να μετρήσουμε δυο τρεις εβδομάδες τα κρούσματα οπότε αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να λέμε ότι θα πεσουν τα κρούσματα και οι θανατοι και οι διασωληνώσεις πριν την αρχή του Δεκέμβρη.

Αν τα κρούσματα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στην Αθήνα θα ανέβουν και οι θάνατοι. Με αυστηρή καραντίνα 4 εβδομάδες νομίζω ότι θα σωθούν τα Χριστούγεννα» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ lockdown τύπου Ουχάν τάχθηκε και ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, όπως στην Κίνα. Στη Ουχάν έβγαινε μια φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ.

Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργούμε κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή. Ένα lockdown τύπου Ουχάν για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να αποσυρμφορήσει την κατάσταση και να ανακόψει τη μετάδοση του ιού».

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook