Και χειμερινές διακοπές στην Κρήτη: Ο Κυριάκος Κώτσογλου για τον εναλλακτικό τουρισμό στο νησί

και-χειμερινές-διακοπές-στην-κρήτη-ο-κ-883753

Δεν είναι εύκολο σε μια χώρα όπου το μοντέλο «ήλιος – θάλασσα» (και το αγόρι μου, που τραγούδησε η Μαρινέλλα), δούλεψε τουριστικά για δεκαετίες, να το αλλάξεις ή καλύτερα να το συμπληρώσεις, ώστε να διευρύνεις την τουριστική περίοδο.

Η Κρήτη δεν μπόρεσε να ξεφύγει από αυτόν τον κανόνα. Το νησί που βουλιάζει -κυριολεκτικά- από τουρισμό το καλοκαίρι επιχειρεί να αναδείξει τις αρετές που διαθέτει και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου, μιλώντας στον Δημήτρη Μπαλή και στην εκπομπή DRIVE & TRAVEL, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, 8-10 το πρωί, από τον SPORT 24 RADIO 103,3, επισήμανε ότι ο τουρισμός αφήνει στην Κρήτη το 47% του ΑΕΠ και κατά συνέπεια δεν μπορεί να αφήσει το μοντέλο «ήλιος – θάλασσα».

Ωστόσο, η Κρήτη, βάσει των προϊόντων της γης που διαθέτει, μπορεί να αποτελέσει τόπο εναλλακτικού, βιωματικού τουρισμού. Ένα ακόμη στοιχείο, όπως επισήμανε ο Κυριάκος Κώτσογλου, είναι η πολιτιστική κληρονομιά, χαρακτηριστικό του νησιού με τον Μινωικό πολιτισμό, που τον ανέπτυξε στο μέγιστο βαθμό.Και βέβαια, ο ορεινός όγκος… Ο περιπατητικός τουρισμός, το ορειβατικό σκι και τόσες άλλες δραστηριότητες, αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τον κ. Κώτσογλου.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook