Και άλλος ιερέας κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη

και-άλλος-ιερέας-κατηγορείται-για-ασέ-788452

«Παιδεραστή, κτήνος, για πάντα κυνηγημένος θα σαι» είναι μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν από συγκεντρωμένους κατοίκους χωριού στη νότια Κέρκυρα κατά του 60χρονου ιερέα ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη και σήμερα βρέθηκε στα δικαστήρια για να απολογηθεί. Μετά το σοκ στην κοινή γνώμη από την αποκάλυψη της υπόθεσης του ιερέα στη Μάνη, μια δεύτερη υπόθεση με παρόμοια χαρακτηριστικά έρχεται στη δημοσιότητα.

Ο ιερέας δεν έδωσε εξηγήσεις σήμερα στη Δικαιοσύνη, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και με περιπολικό μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Ο ιερέας βρέθηκε στη θέση του απολογούμενου μετά τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του οι γονείς ανήλικης, περίπου πριν από είκοσι μέρες, σύμφωνα με την οποία ο 60χρονος παπάς ασέλγησε σε βάρος του παιδιού τους. Μετά τη μήνυση διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του ιερέα, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Και δεύτερη μήνυση

Σήμερα, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του corfutvnews κατατέθηκε εις βάρος του 60χρονου ιερέως μήνυση και από τους γονείς ενός 14 χρονου κοριτσιού, με την κατηγορία ότι ασέλγησε εις βάρος του πριν από 4 χρόνια, όταν δηλαδή ήταν 10 ετών.

Το corfutvnews επικοινώνησε με τον συνήγορο των δύο κοριτσιών τον κύριο Γιάννη – Ανδρέα Ρίγγα ο οποίος δεν δέχθηκε να κάνει καμία δήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι υποθέσεις έχουν πάρει πια τον δρόμο της δικαιοσύνης».

Σε διαθεσιμότητα ο παπάς

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, μετά την ενημέρωση από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος ιερέα στη Νότια Κέρκυρα, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:

1. Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.

2. Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.

3. Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει την θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται.

4. Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Πηγή: corfutvnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook