Και άλλοι «Έλληνες»: Προσφυγή στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος Κασιδιάρη

και-άλλοι-έλληνες-προσφυγή-στον-άρε-1680445

Προσφυγή κατά του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη κατατέθηκε χθες, Πέμπτη (27/4) στον Άρειο Πάγο.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες» Δημήτρης Μιχάκης -που έχει δήλωση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση συμμετοχής στις εκλογές 2023- κατέθεσε προσφυγή στον Άρειο Πάγο κατά του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, με την οποία ζητάει να απαγορευθεί η χρήση της επωνυμίας Έλληνες.

Ακόμη, ο κ. Μιχάκης ζητάει να αφαιρεθεί η επωνυμία Έλληνες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου άλλου έχει αναρτηθεί ή δημοσιευθεί από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και με ανακοίνωσή του στα μέσα ενημέρωσης να αναγνωρίσει ότι το κόμμα Έλληνες υφίσταται από το έτος 2012 με ιδρυτή τον Δημήτρη Μιχάκη.

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Μιχάκη για τον Κασιδιάρη

Ο κ. Μιχάκης είχε προαναγγείλει την προσφυγή του με ανακοίνωση πριν από δύο μέρες, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:

«1.Καταγγέλουμε την παράνομη και καταχρηστική χρήση της ονομασίας του κόμματος κ κινήματος μας ΕΛΛΗΝΕΣ από στέλεχος κόμματος το οποίο δικάζεται.

2. Θεωρούμε σκόπιμη την παράνομη χρήση διότι ο παραβαίνων πρωτού προβεί σε ανακοινώσεις έπρεπε να ελέγξει τη λίστα των ονομάτων κομμάτων που έχουν ιδρυθεί πράγμα το οποίο προφανώς και εγνώριζε εκ της θέσεως του.

3. Συνεχίζει να κάνει κατάχρηση του ονόματος εφόσον στην ανακοίνωση του στο βίντεο αναφέρει ως όνομα του κόμματος μόνο την λέξη ΕΛΛΗΝΕΣ προκαλώντας άμεση συσχέτιση.

4.Επιπλέον χρησιμοποιεί στο σύμβολο την λέξη ΕΛΛΗΝΕΣ με κεφαλαία κάτω από κύκλο αντιγράφοντας έτσι πάλι την ονομασία και μέρος του συμβόλου μας

5. Τέλος οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής που έγινε φαίνεται ότι γίνεται με σκοπό πάλι να απομονώνει το κεντρικό όνομα ΕΛΛΗΝΕΣ τονίζοντας το και έπειτα τα γράμματα ΓΤΠ… πράγμα που οδηγεί σε σύγχυση τον κοινό Έλληνα πολίτη με το δικό μας κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ και σε άλλες γελοίες παρερμηνείες κάνοντας το σημείον γέλωτος.

6. Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα εφόσον δεν έχει αυτό το δικαίωμα και να επιλέξω οποιοδήποτε όνομα άλλο επιθυμεί από την πλούσια Ελληνική μας γλώσσα».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook