Καγιανάς με λουκάνικο

καγιανάς-με-λουκάνικο-1184932

Νοστιμότατος μεζές απλός κι όμως τόσο χορταστικός…

Μερίδες:1 Χρόνος προετοιμασίας:5′ Χρόνος μαγειρέματος:20′ Έτοιμο σε:25′

της Ελένης Ψυχούλη

Υλικά

1 λουκάνικo σε ροδέλες

1 πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες

1/2 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες

5-6 ντοματίνια κομμένα στα 4

3 αβγά

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουτ.σούπας βούτυρο γάλακτος

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1-2 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

πάπρικα ή πιπέρι

αλάτι

Διαδικασία

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο.

Προσθέτετε τις πιπεριές και το λουκάνικο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί ελάχιστα και να βγάλουν τα ντοματίνια το ζουμάκι τους. Αλατίζετε.

Ρίχνετε τα αβγά που έχετε ανακατέψει ελαφρά σε μπολ, όχι καλά όπως την ομελέτα. Τα ψήνετε ανακατεύοντας ελαφρά και προσέχετε να τα κατεβάσετε από τη φωτιά μόλις πήξει το ασπράδι, γιατί αν παραψηθούν στεγνώνουν και χάνουν τη νοστιμιά τους. Σερβίρετε τον καγιανά ζεστό ζεστό πασπαλίζοντας με μαϊντανό, πάπρικα, μπούκοβο ή πιπέρι. Συνοδεύετε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμάκι.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook