Jet2 προς Χανιώτες ξενοδόχους: Έχουμε τις θέσεις – βάλτε τα κρεβάτια να φέρουμε κόσμο να κάνει διακοπές | Video +Photos

jet2-προς-χανιώτες-ξενοδόχους-έχουμε-τις-1534216

Συνεργασία με ξενοδόχους των Χανίων αναζητά ο όμιλος Jet2 που «βλέπει» στην περιοχή μας μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, με έμφαση στα ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών.

Τα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας, βρέθηκαν σήμερα στα Χανιά για να παρουσιάσουν το πλάνο τους για την επόμενη διετία ενώπιον τουριστικών φορέων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και ξενοδόχων, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο ενετικό λιμάνι.

Αύξηση πτήσεων

Ανακοινώθηκε σημαντική αύξηση πτήσεων για τα Χανιά και το Ηράκλειο, ενώ ο CEO της Jet2.com και Jet2.holidays Steve Heapy έκανε λόγο για αύξηση 53% σε μια τετραετία στα Χανιά, εκτιμώντας ότι το 2023 θα διακινηθούν μέσω του ομίλου 26.263 επιβάτες, με εννέα πτήσεις την εβδομάδα αντί για 6 τώρα και με νέο δρομολόγιο από Μπρίστολ.

Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Μ. Βρετανίας, του μεγέθους της τάξεως του 80% της TUI με 115 αεροσκάφη και 12.500 άτομα προσωπικό που μέσα στην πανδημία γνώρισε τεράστια ανάπτυξη χάρη στην επιθετική στρατηγική του.

Τουρισμός μέχρι το Νοέμβριο

Στην σύντομη ομιλία του στην έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μανώλης Γιαννούλης, έκανε λόγο για μια σαιζόν που ξεπέρασε κάθε προσδοκία: «Η σαιζόν θα κλείσει τέλη Οκτώβρη – αρχές Νοέμβρη, κάτι που κανείς δεν το περίμενε, ούτε μπορούσε να το προβλέψει. Θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία» σημείωσε.

«Ο τουρισμός είναι στο DNA μας. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου είναι ένας στόχος διαχρονικός, πάνω στον οποίο πρέπει όλοι να εργαστούμε» τόνισε.

Οι πτήσεις δεν αρκούν

«Από την μεριά του, ο Steve Heapy σημείωσε  πως «οι πτήσεις δεν αρκούν» για την επέκταση της περιόδου. «Χρειάζονται ευρύτατες συμπράξεις, πρέπει η πρώτη μέρα της σαιζόν να δουλεύει όπως το Peak της σαιζόν και όπως η τελευταία» είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη να πεις στον κόσμο να επισκεφθεί έναν θερινό προορισμό τον χειμώνα.

«Θέλουμε κρεβάτια»

Όπως εξήγησε ο Heapy η εταιρεία δίνει έμφαση στα ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών, ενθαρρύνοντας τον πελάτη να κάνει κράτηση πτήσης και ξενοδοχείου συνδυαστικά, χωρίς όμως να τους δεσμεύει με συγκεκριμένη διάρκεια ταξιδιού.

«Τα Χανιά είναι ένας νέος προορισμός για την εταιρία. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον» τόνισε. «Θέλουμε περισσότερα ξενοδοχεία, περισσότερα κρεβάτια. Εμείς θέλουμε να φέρουμε κόσμο σε ξενοδοχεία, όχι σε καταλύματα AirBnb που δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και ανεβάζουν τα ενοίκια για τους ντόπιους» προσέθεσε, στη διάρκεια της παρουσίασής του.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Γιαννούλης, σε δήλωσή του, σημείωσε: «Μια συνεργασία με την ένωση ξενοδόχων, μπορεί να φέρει πολλαπλά οφέλη και αποτελέσματα για όλη την κοινωνία και για όλο τον τόπο»

«Έρχεται δύσκολο 18μηνο»

Η εκδήλωσε έκλεισε με ερωτήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport Greece, Alexander Zinell να ζητά την εκτίμηση των Βρετανών για την επόμενη τουριστική περίοδο.

«Η ανάπτυξη πρέπει να περιμένει» σημείωσε ο κ. Heapy, εκτιμώντας πως οι επόμενοι 12-18 μήνες θα είναι δύσκολοι, δυσκολότεροι από αυτούς της πανδημίας. «Τότε ήξερες: Πετάς, δεν πετάς. Τώρα δεν ξέρεις. Τα εισοδήματα συρρικνώνονται, οι τιμές αυξάνονται» τόνισε.

Ως εκ τούτου, πρέπει να δοθεί, όπως είπε, έμφαση στις προκρατήσεις του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, αρχών Δεκεμβρίου. «Φέτος δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στους μήνες Δεκέμβριο, Ιανούριο, Φεβρουάριο που παραδοσιακά γίνεται ο μεγάλος όγκος των κρατήσεων» σημείωσε, εξηγώντας πως μέχρι τότε ο κόσμος θα έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους.

Για σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στα Χανιά έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Fraport Γιώργος Βήλος, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πολυαναμενόμενο ραντάρ.

zarpanews.gr – Φανή Νικηφοράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook