Ιταλική πουτίγκα σοκολάτας με αμαρέτο

ιταλική-πουτίγκα-σοκολάτας-με-αμαρέτ-1182201

H κλασική και νοστιμότατη συνταγή από τον διάσημο ιταλό σεφ Τζενάρο Κοντάλντο

Υλικά

500 γρ. γάλα,

2 κ.σ. ζάχαρη,

1 κ.σ. αλεύρι,

3 σφηνάκια αμαρέτο,

1 κ.γ. υγρή βανίλια Μαδαγασκάρης,

50 γρ. βούτυρο,

125 γρ. σοκολάτα,

ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να χλιαρύνει σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν, ρίχνουμε τη ζάχαρη και μετά ένα-ένα όλα τα υλικά μας, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν μια ενιαία κρέμα.

Στο τέλος ρίχνουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια κομμένη και αυξάνουμε την θερμοκρασία στο μάτι για να πήξει η κρέμα.

Πριν γίνει πολύ πηχτή η πουτίγκα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την βάζουμε σε μπολάκια.

Προσθέτουμε από πάνω μόλις κρυώσει λίγο ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook