Ιταλική πουτίγκα σοκολάτας με αμαρέτο
H κλασική και νοστιμότατη συνταγή από τον διάσημο ιταλό σεφ Τζενάρο Κοντάλντο
Υλικά
500 γρ. γάλα,
2 κ.σ. ζάχαρη,
1 κ.σ. αλεύρι,
3 σφηνάκια αμαρέτο,
1 κ.γ. υγρή βανίλια Μαδαγασκάρης,
50 γρ. βούτυρο,
125 γρ. σοκολάτα,
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να χλιαρύνει σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν, ρίχνουμε τη ζάχαρη και μετά ένα-ένα όλα τα υλικά μας, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν μια ενιαία κρέμα.
Στο τέλος ρίχνουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια κομμένη και αυξάνουμε την θερμοκρασία στο μάτι για να πήξει η κρέμα.
Πριν γίνει πολύ πηχτή η πουτίγκα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την βάζουμε σε μπολάκια.
Προσθέτουμε από πάνω μόλις κρυώσει λίγο ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι.
newsbeast.gr