Ιταλία: Νέες εστίες μετάδοσης κορονοϊού – 64 κρούσματα στη Μπολόνια

ιταλία-νέες-εστίες-μετάδοσης-κορονοϊ-1033608
Φωτογραφία αρχείου

Φόβοι για αναζωπύρωση του κορονοϊού στην Ιταλία, όπου εξακολουθούν να καταγράφονται τοπικά «ξεσπάσματα» της πανδημίας.

Ακόμη μία νέα εστία μετάδοσης του κορονοϊού έχει προκύψει στην Ιταλία, και συγκεκριμένα στη Μπολόνια, στην έδρα ιταλικής εταιρίας ταχείας παράδοσης δεμάτων και αλληλογραφίας.

Συνολικά, διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό εξήντα τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων σαράντα επτά είναι εργαζόμενοι της εταιρίας και οι υπόλοιποι δεκαεπτά συγγενείς και φίλοι τους.

«Οι εργαζόμενοι είναι κατατρομαγμένοι. Ζητάμε να κλείσουν τα γραφεία, διότι η υγεία των ανθρώπων είναι πολυτιμότερη από τα κέρδη και την παραγωγή», δήλωσε σχετικά ο γραμματέας του τομέα μεταφορών του συνδικάτου Uil, Μαουρίτσιο Λάγκο.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή δεν έτυχαν σεβασμού τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν υπογραφεί, ενώ παράλληλα προσθέτει ότι «απαιτείται να σταματήσουν να εργάζονται, το γρηγορότερο δυνατό, όχι μόνον οι εσωτερικοί υπάλληλοι της διοίκησης, αλλά και οδηγοί της εταιρίας, οι οποίοι είναι συνεχώς εν κινήσει και κάθε ημέρα έρχονται σε επαφή με σχεδόν αμέτρητο αριθμό ανθρώπων».

Εξάλλου, χθες, διαγνώστηκαν σαράντα εννέα κρούσματα κορονοϊού στην κωμόπολη Μοντραγκόνε, βόρεια της Νάπολης, στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για Βούλγαρους πολίτες, κατά κύριο λόγο, οι οποίοι ζουν σε τέσσερα κοντινά κτιριακά συγκροτήματα και εργάζονται στον γεωργικό τομέα.

Η περιοχή τέθηκε σε απομόνωση, αλλά ένας αριθμός των ανθρώπων αυτών που έχουν μπει σε καραντίνα προσπάθησε να απομακρυνθεί, και τελικά επέστρεψε μόνο έπειτα από μακρά διαπραγμάτευση με την τοπική αστυνομία.

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε έπειτα από συνεννόηση και με την περιφέρεια της Καμπανίας, ανακοίνωσε δε πως θα σταλούν άμεσα στην περιοχή περίπου εκατό στρατιώτες, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού χωρίς προβλήματα στην «κόκκινη ζώνη».

Στους 34.678 οι νεκροί

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα (20:00, ώρα Ελλάδος, την Παρασκευή) επί 239.706 κρουσμάτων στη χώρα, καταγράφονται 34.678 νεκροί, σύμφωνα με το Johns Hopkins.

Κατά την ίδια καταμέτρηση η Ιταλία είναι η 4η χώρα με τα περισσότερα θύματα από την πανδημία, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και το Ηνωμένο βασίλειο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook