Ιταλία: Εντόπισαν «κρυμμένες» 29 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca

ιταλία-εντόπισαν-κρυμμένες-29-εκατομ-1196521

Ποσότητα μαμούθ εμβολίων της AstraZeneca ανακάλυψαν οι ιταλικές Αρχές, σε εργοστάσιο της αγγλο-σουηδικής εταιρείας στην Ιταλία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η La Stampa. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εντοπίστηκαν 29 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Oxford / AstraZeneca για τον κορονοϊό, που πιθανότατα προέρχονται από το εργοστάσιο Halix της AstraZeneca στην Ολλανδία και δεν έχουν ακόμη εγκριθεί για παραγωγή στην ΕΕ.

Πηγές της ΕΕ, που επικαλείται η La Stampa αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες δόσεις προορίζονταν αρχικά για το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, οι εξαγωγές σταμάτησαν όταν η ΕΕ εισήγαγε έναν μηχανισμό περιορισμού των εξαγωγών εμβολίων.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως η AstraZeneca δεν είχε ειδοποιήσει τις αρχές της ΕΕ για τις δόσεις, οι οποίες είχαν αποθηκευτεί σε εγκαταστάσεις στην πόλη Ανάνι, νότια της Ρώμης. Ωστόσο, έπειτα από επιθεώρηση του εργοστασίου Halix, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton ενδιαφέρθηκε για το πού προορίζονται οι δόσεις και ενημέρωσε τις ιταλικές αρχές να εξετάσουν το θέμα.

Η ανακάλυψη του κρυμμένου αυτού «θησαυρού» γίνεται εν μέσω της σκληρής κριτικής που ασκεί η Κομισιόν στην AstraZeneca, εξαιτίας της δήλωσης της εταιρείας ότι αδυνατεί να παραδώσει όλες τις δόσεις των εμβολίων που έχει παραγγείλει αρχικά η ΕΕ.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook