Ιταλία, 16η γυναικοκτονία του 2023: Μπάρμαν δολοφονεί την 7 μηνών έγκυο σύντροφό του

ιταλία-16η-γυναικοκτονία-του-2023-μπάρμαν-δ-1704156
AP Photo/Andrew Medichini

Συνέβη στα Βόρεια περίχωρα του Μιλάνου όπου ένας 30χρονος μπάρμαν δολοφόνησε την 7 μηνών έγκυο σύντροφό του. Η αποκάλυψη έρχεται λίγες μέρες αφότου η 29χρονη Τζούλια Τραμοντάνο, μεσίτης, είχε εξαφανιστεί από το Σάββατο 27/05.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ανησυχία για τη γυναίκα, στο σημείο που η αδελφή της είχε απευθύνει διαδικτυακή έκκληση για την ανεύρεσή της.

Με το πέρασμα των ωρών πολλά στοιχεία βγήκαν στην επιφάνεια. Ο δράστης, Αλεσάντρο Ιμπανιατιέλο, είναι μπάρμαν σε γνωστό ρουφτοπ μπαρ του Μιλάνου, όπου μάλιστα εργαζόταν η παράλληλη σχέση του, μια νεαρή Αμερικανίδα συνάδελφος η οποία τους προηγούμενους μήνες έμεινε έγκυος (αλλά τερμάτισε την εγκυμοσύνη). Η Αμερικανίδα φαίνεται να αγνοούσε το γεγονός πως ο Ιμπανιατιέλο διατηρούσε σχέση και συζούσε με την Τραμοντάνο.

Αφού η Τζούλια επιβεβαίωσε την ύπαρξη της ερωμένης, το Σάββατο 27/05 οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν, κάτι που η άτυχη 29χρονη είπε και στους γονείς της. Μάλιστα η ίδια η Τραμοντάνο φαίνεται να έστειλε μήνυμα σε φίλη της το Σάββατο βράδυ εκφράζοντας την αναστάτωσή της ύστερα από έναν καβγά με την σχέση της. Μήνυμα που όμως τώρα υπάρχει η υποψία πως στάλθηκε από τον μπάρμαν για να θολώσει τα νερά.

Η ανατροπή στην υπόθεση ήρθε την Τετάρτη 31/05, όταν βρέθηκαν ίχνη αίματος στο αυτοκίνητο του δράστη, στο διαμέρισμά τους και στην πολυκατοικία. Ο 30χρονος ομολόγησε τη δολοφονία, και το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε κατά τις 1π.μ. της Πέμπτης 01/06.

Σύμφωνα με μια πρώτη ανακατασκευή των ερευνητών, ο φερόμενος ως δολοφόνος και η εγκυμονούσα ενδέχεται να είχαν έναν άγριο καυγά που κατέληξε με τον Ιμπανιατιέλο να σκοτώνει την Τραμοντάνο. Ο δράστης φαίνεται να μαχαίρωσε το θύμα και να επιχείρησε να βάλει φωτιά στο πτώμα δύο φορές. Πτώμα το οποίο τύλιξε πρόχειρα σε πλαστικούς σάκους και που στη συνέχεια πέταξε σε μια κοιλότητα ενός κτιρίου της περιοχής που στεγάζει κάποια γκαράζ.

Αν και οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί ο ρόλος τυχόν συνεργών, τις τελευταίες ώρες οι λεπτομέρειες που έρχονται στην επιφάνεια είναι ανατριχιαστικές. Μετά το έγκλημα, ο δράστης φαίνεται να μετέφερε το πτώμα της άτυχης γυναίκας στο αυτοκίνητό του και να περιπλανήθηκε για αρκετά χιλιόμετρα.

Παράλληλα όμως έψαχνε και την παράλληλη σχέση του, την Αμερικανίδα συνάδελφό του, στην οποία είπε πως η σύντροφός του “έφυγε, τώρα είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος”, και υπογραμμίζοντας πως το παιδί που περίμενε το 29χρονο θύμα δεν ήταν δικό του. Όμως η συνάδελφος, τρομαγμένη, αποφάσισε να μην τον συναντήσει.

Η τρομακτική ιστορία έχει σοκάρει την Ιταλική κοινή γνώμη και στο διαδίκτυο ξεσπά η λαϊκή οργή. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το #losapevamotutte (‘όλες το γνωρίζαμε’) το οποίο είναι η σημερινή τάση στο Ιταλικό Twitter.

Ο φρικτός θάνατος της Τζούλια Τραμοντάνο είναι η 16η γυναικοκτονία στην Ιταλία από τις αρχές του 2023.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook