Ιταλία: 15χρονος Ρώσος οδηγός kart κατηγορείται για ναζιστικό χαιρετισμό και απολύθηκε από την ομάδα του

ιταλία-15χρονος-ρώσος-οδηγός-kart-κατηγορε-1420343

Ο Artyom (Artem) Severiukhin είναι ένας 15χρονος Ρώσος οδηγός καρτ ο οποίος, την Κυριακή το πρωί, αγωνίστηκε στο Portimao της Πορτογαλίας στα πλαίσια της πρώτης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καρτ. Η ομάδα του ήταν η Σουηδική Ward, αλλά ο ίδιος έτρεξε με ιταλική άδεια λόγω των πρόσφατων κυρώσεων σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές και της άδειας που παραχώρησε η FIA (Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) στις αρχές Μαρτίου.

Κάποια στιγμή λοιπόν ο Severiukhin, ο οποίος είχε μόλις κερδίσει τον αγώνα, χτύπησε δύο φορές το στήθος του με τη γροθιά του, άπλωσε το δεξί του χέρι κάνοντας μια κίνηση φερόμενη ως έναν ναζιστικό χαιρετισμό, και στην συνέχεια ξέσπασε σε γέλια. Μια “ηλίθια χειρονομία” δήλωσε ο Jaokim Ward, ιδιοκτήτης της Σουηδικής ομάδας, ο οποίος αμέσως αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία με τον πιλότο.

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο 15χρονος Severiukhin ζήτησε συγγνώμη και αρνήθηκε τον ισχυρισμό πως η χειρονομία του σχετίζονταν με τον ναζισμό. “Δεν υπήρξε καμία πρόθεση στις ενέργειές μου, καμία υποστήριξη με αυτή την έννοια και καμία διάθεση να προσβάλω την ομάδα μου”.

Το συμβάν περνάει τώρα σε πειθαρχικό επίπεδο με έρευνες των FIA και ACI (Ιταλική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου), ενώ αξιολογείται και η αφαίρεση της ιταλικής άδειας από τον πιλότο.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook