Ιστορικό μετάλλιο για Ντουντουνάκη στη Γλασκώβη – Η Χανιώτισσα πρώτη Ελληνίδα σε βάθρο Ευρωπαϊκού 25άρας πισίνας

ιστορικό-μετάλλιο-για-ντουντουνάκη-σ-964979

Τεράστια επιτυχία για την Άννα Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης καθώς με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 100μ πεταλούδα, έγραψε ιστορία για τον ελληνικό αθλητισμό στη διοργάνωση.

Μία μέρα μετά το χθεσινό πανελλήνιο ρεκόρ με 57.18 στα ημιτελικά του αγωνίσματος η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια στον τελικό των 100μ. πεταλούδα ξεπέρασε και πάλι τον εαυτό της. Με επίδοση 56.44 έκανε… θρύψαλα το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ και με την 3η θέση του Ευρωπαϊκού βάθρου, πέρασε στο Πάνθεον του θεσμού.

Έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην ιστορία και συνολικά η δεύτερη που ανεβαίνει στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, μετά τη Νέρι Νιαγκουάρα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αναστασία Σκουρντάι από τη Λευκορωσία με επίδοση 56.21, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Ιταλίδα Έλενα Ντε Λίντο με 56.37.

Λίγη ώρα αργότερα ο Ανδρέας Βαζαίος τρίτωσε τις σημερινές επιτυχίες για τη «γαλανόλευκη», καθώς κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα και το χάλκινο στα 100μ Μικτής Ατομικής, φτάνοντας έτσι τα 3 μετάλλια στη διοργάνωση μετά το αρχικό χρυσό στα 200 μέτρα μικτής ατομικής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook