Ιστορική γέφυρα του Rotterdam θα κοπεί για να κάνει χώρο στο σούπερ γιοτ του Jeff Bezos

ιστορική-γέφυρα-του-rotterdam-θα-κοπεί-για-να-κ-1371120

Όλα είναι δυνατά, αν είσαι ο Jeff Bezos

Η γέφυρα Koningshaven χτίστηκε το 1878 στο Rotterdam. Βομβαρδίστηκε από τους Ναζί, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ξαναχτίστηκε. Έχει ιστορική σημασία, θα έλεγε κανείς. Εκτός κι αν ήταν ο Jeff Bezos ή οι τοπικές αρχές, καθώς αποφασίστηκε να κοπεί ένα μέρος της για να μπορέσει να περάσει από εκεί το σούπερ γιοτ του.

Το πλοίο του ιδρυτή της Amazon κοστίζει 430 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργήθηκε στην ολλανδική πόλη και ήταν υπερβολικά μεγάλο για να περάσει κάτω από την εμβληματική γέφυρα. Επειδή ήταν αδύηνατο να αλλάξει διαδρομή, ο Bezos ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να αφαιρέσει τον κεντρικό κομμάτι της, ώστε να γίνει η διέλευση χωρίς πρόβλημα.

«Είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να πάρει για να βγει στη θάλασσα», εξήγησε εκπρόσωπος του δημάρχου του Rotterdam στο AFP, ενώ πρόσθεσε ότι ο δισεκατομμυριούχος θα καλύψει τα έξοδα της διαδικασίας.

Η απόφαση αυτή εξόργισε τους Ολλανδούς, καθώς τους είχαν ήδη υποσχεθεί ότι μετά τη μεγάλη ανάπλαση της Koningshaven που έγινε το 2017, κανείς δε θα την ξαναπείραζε. Τα οικονομικά οφέλη είναι τεράστια, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ υποσχέθηκε πως μετά τη διέλευση του πλοίου, θα την επαναφέρει στη σημερινή της μορφή.

Πηγή: jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook