Ιστορική εξαγορά: H Metro Goldwyn Mayer πουλήθηκε για 8,5 δισ δολάρια στην Amazon

ιστορική-εξαγορά-h-metro-goldwyn-mayer-πουλήθηκε-για-85-δ-1228895

Το ποσό ακούγεται εξωπραγματικό. Η Amazon ήταν γνωστό οτι ήθελε τη Metro Goldwyn Mayer -και κυρίως την ταινιοθήκη της- αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα έδινε 8,46 δισεκατομμύρια δολάρια για να την αποκτήσει…

Η Metro Goldwyn Mayer έχει ένα παρελθόν που μετρά σχεδόν έναν αιώνα στην κινηματογραφική βιομηχανία. Η εξαγορά του ιστορικού στούντιο από την Amazon, είναι κάτι που θα αλλάξει ριζικά την μορφή της streaming πλατφόρμας της, αλλά πιθανότατα και το streaming γενικότερα.

Ο κατάλογος της MGM μετρά περισσότερους από 4000 τίτλους κινηματογραφικών ταινιών και 17.000 τηλεοπτικές σειρές. Όλα αυτά θα πάνε στο Amazon Prime Video, το οποίο ταυτόχρονα αποκτά πρόσβαση και στις νέες παραγωγές του στούντιο, αλλά και σε φραντσάιζ όπως ο Τζέιμς Μποντ.

Παρόλα αυτά και παρά την αδιαμφισβήτητη αξία της ταινιοθήκης της Metro Goldwyn Mayerο το ποσό που πλήρωσε η Amazon προκάλεσε εντύπωση, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις έφερναν την αξία του στα 5 με 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τι θα γίνει με τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ

Ειδικότερα για τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, το ερώτημα προέκυψε αυτονόητο: Θα συνεχίσουν να βγαίνουν στη μεγάλη οθόνη, ή θα πηγαίνουν απευθείας στην πλατφόρμα της Amazon;

Καλά τα νέα για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, καθώς η MGM δεν έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του Τζέιμς Μποντ, καθώς τα μοιράζεται με τους δυο παραγωγούς της σειράς, Μπάρμπαρα Μπρόκολι και Μάικλ Γουίλσον. Οι ίδιοι μίλησαν στο Variety και είπαν:. «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ταινίες του Τζέιμς Μποντ για το παγκόσμιο κινηματογραφικό κοινό».

Αυτό τουλάχιστον θα ισχύσει για την επερχόμενη και πολύπαθη 25η ταινία του 007, η οποία ελπίζυμε να καταφέρει τελικά να κάνει πρεμιέρα μέσα στι 2021, πριν ολοκληρωθεί η αγορά της MGM από την Amazon. Αυτό σημαίνει ότι το «No Time to Die» θα βγει κανονικά στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2021.

Οι ταινίες της MGM, έχουν κερδίσει περισσότερα από 180 Όσκαρ και οι σειρές της πάνω από 100 Emmy, ενώ ανάμεσα στους τίτλους που το στούντιο έχει έτοιμους για το προσεχές μέλλον συγκαταλέγονται το «House of Gucci» του Ρίντλεϊ Σκοτ και το «Soggy Bottom» του Πολ Τόμας Άντερσον.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook