Ιστορίες τρέλας στον ΕΦΚΑ: Του ζήτησαν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι… ζωντανός

ιστορίες-τρέλας-στον-εφκα-του-ζήτησαν-1329923

Καθημερινές ιστορίες τρέλας στον ΕΦΚΑ φέρνει στο φως η “Καθημερινή”. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ζήτησαν από Έλληνα φορολογούμενο, για να επιβεβαιώσει τον χρόνο ασφάλισής του στο εξωτερικό, να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι ζει. Κάτι που επιβεβαιώνει μάλιστα και ο ίδιος ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ που παραλαμβάνει την αίτηση επισημαίνοντας ότι “υπέγραψε ενώπιον μου”.
Η ταλαιπωρία Φινλανδού πολίτη στον ΕΦΚΑ

Μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι ενός Φινλανδού πολίτη. Όπως αναφέρει σε επιστολή τους προς τον υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: “Αγαπητέ υπουργέ, επικοινωνώ μαζί σας διότι ντρέπομαι και είμαι απογοητευμένος από συγκεκριμένες πρακτικές του υπουργείου σας. Είμαι Φινλανδός πολίτης και ζω στην Ελλάδα… Δικαιούμαι σύνταξη από το φινλανδικό κράτος αλλά ακόμη και η απλούστερη διαδικασία σε άλλα κράτη, σίγουρα στη Φινλανδία, δηλαδή να πάρω τη σύνταξη μου, στην Ελλάδα γίνεται αδύνατη καθώς θα πρέπει να διεκπεραιωθεί μέσω του ΕΦΚΑ”.

Επιστολές σαν και αυτές καθώς και τηλεφωνήματα και email δέχεται κατά δεκάδες το υπουργείο Εργασίας αλλά και ο ΕΦΚΑ.

Οι εργαζόμενοι του e-ΕΦΚΑ

Στην Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του e-ΕΦΚΑ από τους 120 εργαζόμενους μόνο οι 50 έχουν γνώσεις Πληροφορικής. Μόλις το 9% των υπαλλήλων απασχολείται στην έκδοση των συντάξεων. Απαιτούνται 15 μήνες για να αγοραστούν υπολογιστές και εκτυπωτές -για μια περίοδο οι υπάλληλοι τύπωναν έγγραφα στο σπίτι τους -και 4 μήνες για να φουλάρει βενζίνη το αυτοκίνητο που μετέφερε τους φακέλους με τις αιτήσεις συνταξιοδότησης στα κεντρικά.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook